Mergi direct la conținut »
UPDATE. Incendiu într-un bloc din București. Cel puțin 9 persoane rănite. S-a deschis dosar penal
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. Incendiu într-un bloc din București. Cel puțin 9 persoane rănite. S-a deschis dosar penal

UPDATE. Incendiu într-un bloc din București. Cel puțin 9 persoane rănite. S-a deschis dosar penal

Un bloc din sectorul 5 al Bucureștiului a ars în noaptea de vineri spre sâmbătă. Focul a făcut cel puțin nouă victime, dintre care două sunt pompieri. Focul a pornit de la o locuință de lângă bloc, apoi s-a extins la podul și la mansarda imobilului, după care a cuprins toată clădirea. Majoritatea locatarilor au reușit să iasă în siguranță din imobilul cuprins de flăcări.

De Mihai Niculescu,

UPDATE 21.00. Cercetările cu privire la incendiul din sectorul 5 sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, se arată într-o informare a Poliţiei Capitalei.

„Cu privire la incendiul produs pe raza sectorului 5, cercetările sunt desfăşurate de Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sector 5 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, afirmă sursa citată.

UPDATE 13:40. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov a informat, conform Agerpres, că în evidenţele instituţiei nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă este permis accesul locatarilor în bloc, in prezenţa poliţiştilor şi pompierilor, în vederea evaluării pagubelor.

În plus, la fața locului a sosit și o echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care va determina gradul de stabilitate a blocului.


Pompierii au trimis aLa fața locului 13 autospeciale de stingere, patru autoscări și trei echipaje SMURD, potrivit Mediafax. Luptătorii cu focul au avut însă dificultăți mari de intervenție, pentru că distanța dintre clădiri este de circa 1 metru

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Flăcările au cuprins podul casei și mansarda blocului în mare proporție și s-au propagat către etajele inferioare. Arderea s-a manifestat generalizat la mansardă, cu propagare la etajul 3, atât pe fațadă cât și pe orizontală. Blocul are dimensiune aproximativă de 20×50 metri, au comunicat pompierii

Echipele de pompieri au cerut sprijinul Apa Nova pentru suplimentarea presiunii pe rețeaua de hidranți, anunță ISU București-Ilfov.

Pompierii au acționat de la înălțime, utilizând autoscara, pe ambele capete ale blocului și de la nivelul solului pentru a limita propagarea focului.


Un bărbat din Iași a dispărut fără urmă. Fosta lui soție a primit de la el un apel video bizar: „Mi-a spus că nu trebuie să mă simt vinovată”


 

Close
Închide
  Close