Mergi direct la conținut »
UPDATE / Incendiul de la depozitul de deşeuri plastice din Bihor a fost lichidat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Incendiul de la depozitul de deşeuri plastice din Bihor a fost lichidat

UPDATE / Incendiul de la depozitul de deşeuri plastice din Bihor a fost lichidat

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la un depozit de deşeuri plastice din comuna bihoreană Nojorid, situată la circa opt kilometri de Oradea. Coloana de fum se ridică la aproximativ 150 de metri înălţime.

De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 23.15: Incendiul de la depozitul de mase plastice din Nojorid a fost lichidat, după intervenţia celor peste 60 de pompieri, cu zece autospeciale, a declarat Ţipter Nandor, de la ISU Bihor.

„Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20,30. Nu au fost victime”, a declarat, pentru Agerpres, Ţipter Nandor.

Peste 60 de cadre militare au intervenit la stingerea incendiului, izbucnit luni după-masă într-un depozit de mase plastice şi hârtie din Nojorid, situat la ieşirea din comună spre Leş, pe partea stângă a DN 79 Oradea-Arad. Circulaţia rutieră pe acest drum a fost restricţionată pe o porţiune, pe un singur sens, pentru a facilita deplasarea autovehiculelor de intervenţie. Poliţiştii rutieri au dirijat traficul, zona incendiului fiind parţial acoperită de fum. La ora 21, circulaţia rutieră a fost restabilită.

„Incendiul a fost lichidat şi se circulă în condiţii normale. Mai este puţin fum pe şosea, dar în mare parte s-a dispersat”, a precizat Ioana Lascău, de la biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Pentru siguranţă, pompierii vor supraveghea locul şi în timpul nopţii şi al zilei ce va urma, pentru a preîntâmpina izbucnirea unui nou incendiu.

În zonă au ars deşeuri de plastic pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi într-un depozit de mase plastice şi hârtie, cu degajare mare de fum.

Populaţia din zona producerii incendiului a primit un mesaj prin RO-ALERT prin care a fost avertizată să nu iasă din case, să se adăpostească în clădiri, iar geamurile şi sistemele de ventilaţie să fie închise.

„Nu sunt victime, din informaţiile primite din teren. În momentul de faţă, la faţa locului sunt prezente șase autospeciale de stingere, o autoscară, un echipaj CBRN (de evaluare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară – n.r.), un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD şi unul de prim ajutor. A fost emis şi un mesaj prin sistemul de avertizare Ro-Alert, pentru ca oamenii din Nojorid să ia măsurile specifice, pentru că este degajare mare de fum, să nu iasă din case. Vântul îşi schimbă direcţia şi să fie protejaţi”, a declarat plutonierul Nandor Ţipţer, reprezentant al biroului de relaţii cu presa al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crişana, citat de ebihoreanul.ro.

Un echipaj al Gărzii de Mediu Bihor se deplasează la locul evenimentului pentru a evalua situaţia.

Potrivit sursei citate, este vorba de un incendiu produs la un depozit al unei firme specializate în reciclarea de deşeuri nepericuloase, adică PET, hârtie, cartoane şi metale.

La începutul lunii iunie, un incendiu a izbucnit și la un depozit din Harghita, care s-a soldat cu doi răniți. Și atunci a fost activat sistemul Ro-Alert (FOTO & VIDEO)

FOTO & VIDEO: ebihoreanul.ro

 
 
Close
Close
Închide