MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Doscaș, Dragoș Tănase, Remus Vlad

UPDATE / Incendiul de la REMAT Afumați a fost localizat! Mesajul RO-ALERT: fumul se îndreaptă spre București; oamenii sunt sfătuiți să stea în case! (FOTO & VIDEO)

Distribuie

Un incendiu puternic a izbucnit la Remat Afumați, marți, în jurul orei 13.00. Acțiunea pompierilor este îngreunată de lipsa hidranților. Din primele informații, nu sunt persoane rănite, dar traficul rutier a fost blocat, pentru a facilita accesul mașinilor de intervenție. Ulterior, circulația s-a redeschis parțial, pe un sens, potrivit ISUBIF.

UPDATE – Ora 16.35: Incendiul din Afumaţi, provocat de un cocktail Molotov. Incendiul din Afumați ar fi fost provocat de un cocktail Molotov, aruncat de un tânăr aflat într-o maşină, pe un pod din apropiere. Declarația a fost făcută de directorul centrului Remat, Gabriel Dimirule.

UPDATE – Ora 15.15: Incendiul de la REMAT Afumați a fost localizat, iar flăcările nu au cuprins și alte clădiri din vecinătate. Nu s-au înregistrat victime în rândul populației sau al pompierilor.

Află care e situația traficului auto în zona incendiului de la REMAT Afumați. Fumul incendiului de la Remat Afumați-Ilfov, care e vizibil de la o distanță de 5 kilometri, se îndreaptă către București. Astfel, autoritățile au folosit sistemul RO-ALERT, pentru a informa populația că un nor de fum se îndreaptă spre București.

Unul dintre vecinii proprietarului care deține REMAT Afumați, care și-a pus terenul la dispoziția pompierilor, în vederea stingerii flăcărilor, susține că focul ar fi fost pus intenționat.

„Vorbim despre fiare și mașini fără baterie auto, nu exista posibilitatea izbucniriii unui incediu, așa, din senin”, a precizat acesta, pentru Libertatea.

Pentru asigurarea protecției locuitorilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) recomandă, pe cât posibil, ca oamenii să rămână în incinte, să închidă geamurile și să nu se expună la fum.

RO-ALERT, incendiu Voluntari

„Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, la Digi 24.

El a precizat că 200 de pompieri intervin cu 18 autospeciale, dar operațiunea este una greoaie, deoarece în zonă nu au fost identificate surse de apă decât la operatorii economici din zonă.

„Incendiul este în curs de dezvoltare și sunt amenințate și alte clădiri învecinate, inclusiv utilajele utilizate pentru compactare”, a adăugat Daniel Vasile.

REMAT Afumați este un centru de dezmembrări auto situat pe Centura Capitalei, în dreptul localității Voluntari din județul Ilfov.

FOTO – ISUBIF/Sorin Cioponea


Citește și… Cum le speria falsul medic pe mame să facă cezariană pe bani: „Dacă nașteți normal, nu veți mai simți plăcere sexuală!”


 

Citește mai multe despre Bucuresti pe Libertatea.

Comentarii