Mergi direct la conținut »
VIDEO / Închisoare pentru angajații din Coreea de Sud. Se duc de plăcere și dau și bani pentru asta
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO / Închisoare pentru angajații din Coreea de Sud. Se duc de plăcere și dau și bani pentru asta

VIDEO / Închisoare pentru angajații din Coreea de Sud. Se duc de plăcere și dau și bani pentru asta

În general, oamenii încearcă să nu ajungă în închisoare, dar unii cetăţeni din Coreea de Sud vor să se întâmple acest lucru și chiar plătsc pentru asta. Doar că este vorba despre o închisoare falsă, locul în care încearcă să scape de stresul cotidian și de problemele legate de locul de muncă.

„Această închisoare îmi oferă sentimentul libertăţii”, a declarat Park Hye-ri, în vârstă de 28 de an, unul dintre clienţii închisorii false.

Deschisă în 2013, „închisoarea” Prison Inside Me a găzduit mai mult de 2.000 de persoane, mulți dintre clienţi fiind angajaţi stresaţi din birouri. Aceștia plătesc 90 de dolari pentru o zi petrecută într-o celulă din această instituţie privată de „detenţie”.

Regulile închisorii false sunt, totuși, stricte

Clienţii nu au voie să discute cu alţi „prizonieri” şi trebuie să predea telefoanele mobile şi ceasurile. Înainte de a intra în celule, deţinutul primeşte o uniformă albastră, un covoraş de yoga, un set pentru a-şi prepara ceai, un creion şi un carneţel.

Dormitul se face direct pe podea, iar în fiecare celulă se găseşte o mică toaletă, dar nu şi o oglindă. Hrana primită de clienţi este una simplă, care constă, dimineața, în terci de orez, iar seara cartofi dulci şi shake de banane.

Noh Ji-Hyang, cofondatoare a Prison Inside Me, a declarat că ideea afacerii i-a venit după ce soţul său, un procuror care lucra 100 de ore pe săptămână, i-a spus că uneori şi-ar dori să ajungă după gratii pentru a se putea odihni.

„Aceasta nu este o închisoare. Adevărata închisoare este aceea în care ne întoarcem”, susține Noh, citată de Mediafax, că spun clienții care trec prima dată pragul unei celule dintr-o celulă din închisoarea falsă.


Citește și… Ministrul Eugen Teodorovici vrea să aducă diaspora acasă cu forța. Cei 3,5 milioane de români aflați în străinătate au trimis acasă peste 44 de miliarde de euro


 

Close
Închide
  Close