Mergi direct la conținut »
Închisoarea controversată Guantanamo Bay rămâne deschisă pentru încă 25 de ani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Închisoarea controversată Guantanamo Bay rămâne deschisă pentru încă 25 de ani

Închisoarea controversată Guantanamo Bay rămâne deschisă pentru încă 25 de ani

Deși fostul președinte al SUA, Barack Obama, a spus că închisoarea Guantanamo Bay din Cuba va fi închisă, aceasta va mai rămâne deschisă pentru încă 25 de ani, susține ofițerul însărcinat să aibă grijă de penitenciarul militar.

Amiralul John Ring a spus că Pentagonul a trimis o notă informativă celor de la închisoare. El a arătat că autoritățile americane vor să se asigure că „facilitatea va fi deschisă pentru încă 25 de ani”, scrie France 24.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei vizite organizate de armata americană pentru jurnaliști, cu scopul de a demonta miturile în ceea ce privește condițiile din închisoarea Guantanamo Bay.

În luna decembrie, un oficial al ONU susținea că a primit informații care indicau că cel puțin un deținut ar fi fost torturat la Guantanamo. Persoana torturată ar fi Ammar al-Baluchi, unul dintre teroriștii care ar fi pus la cale atentatele din 11 septembrie 2001.


CITEȘTE ȘI: Puiu Popoviciu pierde 1,8 milioane de euro. Cine îl execută pe omul de afaceri condamnat la 7 ani de închisoare


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close