MENIU CAUTĂ

Inchisoarea groazei

Distribuie

umilitoare.
Cam acestea ar fi conditiile in care cei 500 de puscariasi de la inchisoarea din Guantanamo incearca sa supravietuiasca, cel putin conform unui raport al Crucii Rosii, dat publicitatii acum doua zile de cotidianul „New York Times”. Comitetul international al Crucii Rosii (CICR) a anuntat, marti, ca a remis administratiei Bush un raport confidential in care critica tratamentul detinutilor in inchisoarea din Guantanamo.
Scott Horton, presedinte al Asociatiei baroului din New York, a declarat ca raportul CICR arata ca medici militari au incalcat deontologia, comunicand anchetatorilor bazei navale informatii despre punctele slabe ale detinutilor. Scott Horton a lucrat in stransa colaborare cu avocati ai Ministerului Apararii care au avut acces la raport.
Potrivit „New York Times”, delegatii Crucii Rosii au constatat in cursul unei vizite ca autoritatile americane utilizeaza o serie de practici „apropiate de tortura”, destinate sa infranga vointa detinutilor. Purtatorul de cuvant prezidential Scott McClellan a dezmintit aceste informatii, declarand ca detinutii din Guantanamo erau „tratati omeneste”.

Comentarii