MENIU CAUTĂ
10 Sep. 2018 18:43

VIDEO| Incident pe aeroportul din Lyon. O mașină a intrat pe pista de aterizate

Distribuie

Toate zborurile au fost anulate de pe aeroportul din Lyon, al treilea ca mărime din Franța, după ce o mașină a intrat pe pista de aterizare și a rulat cu viteză până a fost oprit de autorități, scrie presa franceză.

Un bărbat a fost arestat luni de către forţele de ordine după ce a intrat cu maşina pe pista aeroportului din Lyon, a anunţat prefectura din Lyon, precizând că în urma incidentului nu s-au înregistrat răniţi.

Vehiculul – un Mecedes gri – fusese anterior văzut circulând cu viteză mare şi pe contrasens pe autostrăzile din apropierea aeroportului, potrivit unei surse apropiate investigaţiei.

O cursă contracronometru a avut loc înainte de reţinerea şoferului pe aeroportul Saint-Exupéry, care este închis temporar – potrivit unor pasageri – până la ora 18:00.

Circa 20 de maşini ale poliţiei, jandarmeriei şi serviciului vamal, un elicopter au fost mobilizate la oprirea maşinii care intrase pe pistă.

Individul a fost reţinut şi plasat în arest preventiv la sediul Jandarmeriei pentru transporturile aeriene. Deocamdată, motivele lui nu sunt cunoscute.

Un martor a filmat mașina circulând cu viteză înainte de a se opri brusc. Șoferul a ieșit din mașină și a început să fugă, fiind urmărit de polițiști.

Un purtător de cuvânt al prefecturii din Rhône a spus: „În jurul orei 10.30 în această dimineață, o persoană care călătorea pe direcția greșită pe autostrada A43 a fost urmărită de membrii SIR (autostrada) și de un elicopter de la Jandarmeria Națională.

Ajungând la aeroportul Lyon-Bron, el a forțat drumul prin barierele de securitate înainte de a se îndrepta spre aeroportul din Lyon Saint-Exupéry, unde, din nou, a forțat barierele de securitate. Urmat de forțele de ordine a intrat în terminalul 1 cu mașina înainte de a ajunge la pista, unde a fost oprit și arestat”.

Mașina condusă de bărbat avea plăcuțele de înmatriculare din Luxemburg.


Citește și: Toamna e doar o prelungire a verii! Unde poți să mai faci plajă în octombrie?


 

Citește mai multe despre aeroport, Franța, lyon, masina, Poliție și șofer pe Libertatea.

Comentarii