MENIU CAUTĂ
, de Iulian Simbeteanu

Incredibil | Prizonieri în propria casă! Familie terorizată de un şoim – VIDEO

Distribuie

„Îmi vedeam de treabă, tundeam un arbust, în ziua mea liberă, când ceva m-a lovit în cap. Am văzut o pasăre uriaşă, cu o anvergură a aripilor de cel puţin 1,2 metri, care s-a întors şi s-a îndreptat spre faţa mea”, a povestit medicul Alexander Ataii.

Bărbatul a spus că în urma atacului, s-a ales cu o rană de 12 cm în creştetul capului. Acesta a fost primul atac, în urmă cu 10 zile. De atunci, pasărea l-a mai atacat de două ori, iar Ataii spune că se teme pentru viaţa fiului său.

Medicul a declarat că a încercat să obţină ajutorul autorităţilor, însă… „Nu au ce să facă. Eu nu am tras niciodată cu o armă, însă de când s-a întâmplat acest lucru m-am gândit că nu ar fi o idee rea să cumpăr o armă”, a spus Ataii.

Însă este o problemă, această specie de şoimi este protejată de legea americană. Conform legii, dacă cineva mută cuibul unei păsări protejate, încercă să o prindă sau o ucide, poate să primească o amendă de până la 100.000 de dolari şi poate să ajună la închisoare.

Veştile proaste nu se opresc aici pentru familia doctorului  Alexander Ataii. Specialiştii susţin că un şoim se poate întoarce la acelaşi cuib în fiecare primăvară, timp de şapte ani.

Comentarii