MENIU CAUTĂ
06 Iul. 2017 08:07

Tinerii care au terminat liceul pot primi 1.500 de lei, dar mulți nu știu asta

Distribuie

Absolvenții de liceu de anul acesta au dreptul să primească 1.500 de lei pentru următoarele șase luni, însă mulți nu știu acest lucru. 

Mai exact, toți absolvenții de liceu, indiferent că au promovat sau nu Bacalaureatul, se pot înscrie pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj până cel târziu pe 25 iulie, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ilfov.


Elevele care au promovat examenele cu media 10 și vor să rămână în România


Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de şase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, de 250 de lei. Acest termen de 60 de zile începe de la data de 25 mai, când, conform Ministerului Educaţiei, se încheie anul şcolar pentru clasele terminale.

Înregistrarea absolvenţilor ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează prin depunerea la agenţie a unui dosar care să cuprindă următoarele documente: act de studii – original şi copie, act de identitate – original şi copie, adeverinţă medicală din care să rezulte faptul că persoana este clinic sănătoasă, aptă de muncă.


N-are diplomă, dar arată cu degetul. Primarul din comuna unde niciun elev nu a luat Bacul dă vina pe profesori: „De trei ani strig să facă meditaţii'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii