„De ce a trebuit să fie provocată această situație? Bombardarea Ambasadei Iranului a pus în pericol și mai mult Orientul Mijlociu”, a scris ea Aydan Özoğuz.

Mesajul a stârnit indignare în mediile politice și intelectuale din Germania.

„Nedemn de un vicepreședinte al Bundestagului german. Asta îi vine în minte doamnei Özoğuz când Iranul atacă unul dintre aliații noștri cei mai apropiați, Israelul”, a reacționat Matthias Hauer (46 de ani), membrul CDU al parlamentului.

„Doamnă vicepreședintă a Bundestagului german, vă dați seama ce veche narațiune antisemită folosiți aici? Evreii sunt ei înșiși de vină. Acest lucru este nedemn de un reprezentant al unui organ constituțional! Dacă ai un dram de decență, demisionează!” a cerut Stefan Liebig (61 de ani), profesor de sociologie la Universitatea Liberă din Berlin.

Vicepreședintele Bundestagului acuză mai întâi Israelul că a fost atacat și „uită” să menționeze teroriștii din clădirea consulară Wow. Incredibil!

Enno Lenze, reporter de război:

„Un stat terorist atacă Israelul și la asta se poate gândi vicepreședintele Bundestagului german”, a constatat Eren Güvercin (44 de ani), reprezentant al Conferinței Islamului German.

„Ți-au spart frații tăi contul?”

Volker Beck (63 de ani), președintele Societății Germano-Israeliene, a conchis, tot pe X: „Israelul a atacat de Hamas, pe 7 octombrie. Israelul este atacat de Hezbollah aproape zilnic. Israelul a fost atacat de Iran. Și ai spus că Israel a provocat? Ți-au spart frații tăi contul?”.

Beck face aluzie la frații lui Özoğuz, care sunt cunoscuți ca islamiști și simpatizează cu regimul de la Teheran.

Özoğuz a urmat retorica regimului de la Teheran, care a justificat atacul din noaptea de sâmbătă spre duminică prin acțiunea militară israeliană de la Damasc (Siria), în urma căruia 7 ofițeri iranieni, între care doi comandanți-cheie, au fost uciși.

„Atitudinea nu poate fi ștearsă”

După criticile dure, politicianul și-a șters postarea și a scris: „Într-o situație atât de aprinsă, toate comentariile arată că toată lumea de aici se ceartă cu toată lumea. De aceea mi-am șters postarea. Războiul este îndeajuns de rău”.

„Deci ți-ai șters tweet-ul pentru că nu ți-au plăcut reacțiile la el și nu pentru că a fost pur și simplu incredibil de greșit”, a răspuns profesorul de economie din Flensburg, Marcus Brandenburg (51 de ani). „Atitudinea nu poate fi ștearsă”, a comentat un alt utilizator.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News