Mergi direct la conținut »
Schimbarea anunțată de ING care afectează cei peste un milion de clienți ai băncii. Vor fi impuse limite pentru depunerile și retragerile de numerar
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Schimbarea anunțată de ING care afectează cei peste un milion de clienți ai băncii. Vor fi impuse limite pentru depunerile și retragerile de numerar

Schimbarea anunțată de ING care afectează cei peste un milion de clienți ai băncii. Vor fi impuse limite pentru depunerile și retragerile de numerar

ING Bank România a anunțat că retragerile de la bancomate și depunerile de numerar la bancomate vor fi limitate la 15.000 de lei pe zi începând cu 1 aprilie.

Clienții care vor să retragă sau să depună sume mai mari vor trebui să contacteze telefonic banca. Banca olandeză a motivat că măsura este necesară pentru a reduce riscurile asociate tranzacțiilor cu numerar.

„Aceste schimbări sunt în acord cu modificările observate în comportamentul utilizării de numerar de către clienții ING, aflat pe o tendința descrescătoare, dar și cu evoluția practicilor europene de utilizare a numerarului”, arată ING în informarea trimisă clienților.

Astfel, începând din 1 aprilie 2019, limitele maxime până la care vor putea fi efectuate retrageri și depuneri de numerar de către persoane fizice vor fi: 15.000 lei/zi pentru retragere de la bancomatele ING/bancomatele altor bănci, respectiv 15.000 lei/zi pentru depunere la bancomatele ING.

Cine are activitate intensă trebuie să sune banca

Clienții care au nevoie să retragă sau să depună o suma mai mare trebuie să sune la numărul 031.406.24.64 pentru a oferi „câteva detalii”, mai arată ING.

Și cei care se încadrează în limite ar putea fi nevoiți să contacteze banca pentru a putea realiza operațiunile.

„În anumite situații (de exemplu utilizarea intensivă a operațiunilor cu numerar și/sau activitate redusă cu banca), chiar și în cadrul acestor limite, pentru a putea efectua operațiunea, va fi necesar să ne suni la numărul mai sus indicat pentru a ne furniza informații suplimentare”, a mai informat ING.

ING Romania avea 1,29 milioane de clienți activi la finalul anului 2018.

Banca a mutat mare parte din operațiuni în zona digitală/fără cash. La finele lunii octombrie 2018 a închis și ultimele casierii fizice.

Fotografie principală: Hepta


Citește și:

CORESPONDENȚĂ DIN UCRAINA | Babușka la pătrat plus Eminescu. Cum arată Cernăuțiul anului 2019, centrul regiunii în care peste 100.000 de etnici români își votează mâine președintele

Close
Închide
  Close