Mergi direct la conținut »
Sute de oameni au participat la înmormântarea jurnalistei ucise în Malta. Oficialii interziși la funeralii
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Sute de oameni au participat la înmormântarea jurnalistei ucise în Malta. Oficialii interziși la funeralii

Sute de oameni au participat la înmormântarea jurnalistei ucise în Malta. Oficialii interziși la funeralii

Sute de oameni au participat la înmormântarea jurnalistei ucise în Malta în timp ce familia lui Daphne Caruana Galizia a interzis prezența oficialilor maltezi la funeralii, scrie BBC News.

Sute de oameni s-au adunat pentru a participa la funeraliile jurnalistei ucise luna trecută într-un atac cu bombă, iar atunci când sicriul a ajuns la biserica din Mosta mulțimea a aplaudat.

Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia i-a împiedicat pe liderii Maltei să participe la ceremonie, în timp ce ziua de vineri a fost declarată zi de doliu național și steagurile au fost coborâte în bernă.

Mulțimea adunată în fața bisericii a scandat ”justiție” și a arătat semnul V făcând un apel pentru pace.

Experți internaționali, inclusiv angajați ai FBI, s-au alăturat poilițiștilor maltezi pentru a-i ajuta la soluționarea crimei, în timp ce guvernul a oferit o recompensă de 1 milion de euro pentru orice informații despre uciderea jurnalistei.

Un reprezentat al președintelui Marie-Louise Coleiro Preca, a declarat că a fost informată că familia jusrnalistei nu dorește prezența ei la ceremonie așa că nu a mers. De asemenea, un purtător de cuvânt al premierului Joseph Muscat a spus: „Familia a făcut cunoscut faptul că nu dorește ca autoritățile statului să participe”.

Galizia a fost un critic aspru al guvernului și a provocat organizarea de alegeri anticipate în acest an, prin articolele pe care le-a scris. Ea a murit pe 16 octombrie după ce mașina sa a explodat pe marginea unui drum.


Citește și: Ioana Mihalache este Miss Universe România 2017 și va reprezenta țara în finala de la Las Vegas


Close
Închide
  Close