Sute de oameni s-au adunat pentru a participa la funeraliile jurnalistei ucise luna trecută într-un atac cu bombă, iar atunci când sicriul a ajuns la biserica din Mosta mulțimea a aplaudat.

Familia jurnalistei Daphne Caruana Galizia i-a împiedicat pe liderii Maltei să participe la ceremonie, în timp ce ziua de vineri a fost declarată zi de doliu național și steagurile au fost coborâte în bernă.

Mulțimea adunată în fața bisericii a scandat ”justiție” și a arătat semnul V făcând un apel pentru pace.

Experți internaționali, inclusiv angajați ai FBI, s-au alăturat poilițiștilor maltezi pentru a-i ajuta la soluționarea crimei, în timp ce guvernul a oferit o recompensă de 1 milion de euro pentru orice informații despre uciderea jurnalistei.

Un reprezentat al președintelui Marie-Louise Coleiro Preca, a declarat că a fost informată că familia jusrnalistei nu dorește prezența ei la ceremonie așa că nu a mers. De asemenea, un purtător de cuvânt al premierului Joseph Muscat a spus: „Familia a făcut cunoscut faptul că nu dorește ca autoritățile statului să participe”.

Galizia a fost un critic aspru al guvernului și a provocat organizarea de alegeri anticipate în acest an, prin articolele pe care le-a scris. Ea a murit pe 16 octombrie după ce mașina sa a explodat pe marginea unui drum.


Citește și: Ioana Mihalache este Miss Universe România 2017 și va reprezenta țara în finala de la Las Vegas


Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor
GSP.RO

Veste-șoc! Daniela Oloș, fosta iubită a lui Adrian Cristea, în comă după o posibilă tentativă de omor

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă