MENIU CAUTĂ

Inspecția Judiciară cere sancționarea procurorului Bogdan Pârlog. A fost în Piața Victoriei la mitingul diasporei din 10 august

Distribuie

Inspecția Judiciară cere sancționarea procurorului Bogdan Pârlog, cel care a fost în Piața Victoriei în ziua mitingului diasporei din 10 august și care a redactata raportul pe baza căruia a fost întocmit procesul verbal referitor la reprimarea violentă a manifestației. În urma unei anchete, Inspecția Judiciară (IJ) susține că procurorul militar Bogdan Pârlog ar fi denigrat judecătorii CSM şi inspectorii IJ printr-un articol publicat în ianuarie 2018.

Cererea Inspecției Judiciare are la bază un articol scris pe 25 ianuarie de procurorul Bogdan Pârlog pe un site de specialitate, cu titlul „Principalele aspecte de natură a afecta grav sistemul judiciar”. Procurorul militar atrăgea atenția asupra unor măsuri care ar putea afecta sistemul judiciar.

„Instituirea unor mecanisme de control şi presiune asupra magistraţilor, prin organisme controlate politic, direct sau indirect. Astfel, se vor putea exercita presiuni asupra magistraţilor, fie prin intermediul secţiei pentru cercetarea magistraţilor, fie prin intermediul Inspecţiei Judiciare, organisme controlate de către factorul politic prin intermediul membrilor fidelizaţi ai Secţiei pentru judecători a CSM”, preciza procurorul Pârlog.

„Mai mult decât atât, organele judiciare, şi în special parchetele, se vor transforma în instrumente de luptă politică, la dispoziţia deţinătorilor puterii politice, revenind la caracterul de organ represiv, corupt şi nefuncţional”, se mai arată în articol.

În luna mai, Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară în cazul lui Bogdan Pârlog.

„Ca urmarea a efectuării cercetării disciplinare în perioada 8 mai – 7 august 2018, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Bogdan Ciprian Pârlog (procuror militar, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti) pentru «manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu», abatere disciplinară prevăzută de art.99 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată”, a anunţat, luni, Inspecţia Judiciară.

„A denigrat, în mod deliberat, pe de o parte, membrii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii apreciind că aceasta este «fidelizată» şi «favorabilă actualei puteri politice», şi inspectorii Inspecţiei Judiciare, pe care i-a calificat drept «organisme controlate de către factorul politic prin care (…) se vor putea exercita presiuni asupra magistraţilor»”, se mai arată în document.

Inspecţia Judiciară a precizat că acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

Procurorul Bogdan Pârlog nu se ocupă de ancheta în care sunt cercetate violențele de la protestul din 10 august. Ancheta a pornit, însă, de la procesul său verbal. Ancheta este condusă de procurorii militari de la Parchetul General.


Citește și Imagine de excepție cu Gina, soția lui Dragnea Jr. în rochie de mireasă! Condusă la altar de tatăl ei, preotul Tătulescu


 

Citește mai multe despre inspectia judiciara, procuror și sancționare pe Libertatea.

Comentarii