De Bobi Neacșu,

Colonelul Dragoș-Alexandru Necula anunţă că până la crearea unui vaccin, măcar a celui gripal, e cale lungă. Acesta spune că e nevoie de 150 de milioane de euro pentru echipamente, bani ce ar putea fi atraşi de la Uniunea Europeană.

De asemenea, acesta spune că trebuie aduşi noi cercetători care să găsească noi formule pentru vaccinuri, mai ales că o parte dintre substanţele folosite în trecut la Cantacuzino au fost interzise între timp.

„Nu putem să spunem că se scoate într-un an, doi. Trebuie studii preclinice, în vivo, în vitro, sunt o sumedenie de activităţi premergătoare pentru a scoate acest vaccin pe piaţă. Ori, Armata va scoate un produs la o tehnologie la fel sau mai performantă decât ceea ce este pe piaţă. Acesta este nivelul nostru de ambiţie”, a spus Necula, la Europa FM.

În această lună, s-au împlinit zece ani de când Institutul Cantacuzino a pierdut licenţele de producere a vaccinurilor împotriva tuberculozei, gripei, turbării şi tetanosului.

Institutul a fost transferat acum mai bine de 2 ani de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Apărării, devenind astfel unitate militară.

Bilanţul epidemiei de gripă în România numără peste 30 de victime, iar cererea de doze de vaccin antigripal a depăşit aşteptările autorităţilor, care au anunţat în acest sezon că producătorii au rămas fără stocuri.

Citeşte şi:

EVZ: INML București arată că moartea copilului de 4 ani a fost cauzată de anestezie

Ministrul Culturii, după numirea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși: „Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuși vor afla acum de existența sculptorului”

Mircea Beuran, cercetat în arest la domiciliu pentru acuzațiile de luare de mită

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre