Mergi direct la conținut »
Inundații în Argeș și alte 10 județe. Zeci de gospodării, invadate de ape Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Inundații în Argeș și alte 10 județe. Zeci de gospodării, invadate de ape

Inundații în Argeș și alte 10 județe. Zeci de gospodării, invadate de ape

Inundații în Argeș și alte 10 județe, în urma ploilor torențiale din ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit în zeci de localități pentru a evacua apa care a invadat gospodăriile oamenilor.

22 de localități din județele Arad, Argeș, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Suceava, Teleorman și Vâlcea au fost afectate din cauza vremii extreme.

„Salvatorii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 7 locuințe, 16 curți, 18 subsoluri și beciuri. În acest moment nu mai sunt situații care să impună intervenția echipajelor ISU. La solicitarea cetățenilor sau autorităților locale, pompierii militari pot acționa pentru curățarea și decolmatarea fântânilor, dar și pentru înlăturarea celorlalte urmări ale ploilor abundente”, a anunțat reprezentanții IGSU. 

Pe durata manifestării avertizărilor cod portocaliu emise de meteorologi și hidrologi, la nivelul unităților IGSU din județele vizate au fost activate grupele operative și centrele județene de coordonare și conducere a intervenției din care fac parte reprezentanți ISU și ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.


Citește și DOCUMENT / Legea offshore, noua Roșia Montană. Petroliștii primesc scutiri de taxe și derogări de la legea patrimoniului


 

Close
Închide
  Close