MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 13:16

Inundații în Franța. 1.600 de persoane evacuate, un bătrân german dat dispărut

Distribuie

Inundații puternice au lovit Franța, iar autoritățile au evacuat peste 1.600 de persoane, multe dintre acestea aflate în vacanță cu cortul în campinguri. Un bătrân de 75 de ani din Germania a fost dat dispărut și după mai multe ore de căutări, nu a fost găsit încă, scrie BBC News.

Bătrânul care lipsește ar fi fost agajat într-o tabără pentru a supraveghea copiii în localitatea Saint-Julien-de-Peyrolas. Se pare că, după ce nivelul apelor râului Ardeche a crescut brusc, bărbatul s-a refugiat în rulota sa care a fost însă luată de torenţi şi găsită „goală şi dislocată” la marginea cursului de apă, nu departe de zona de camping, a informat jandarmeria locală.

Zonele cele mai afectate de inundațiile de joi seara sunt Gard, Ardeche și Drome. Peste 400 de pompieri și polițiști – precum și patru elicoptere – au fost dislocate în zonă.

Într-o declarație, ministerul francez de interne a declarat că a fost emisă alteră de inundație în șase departamente franceze și că aproximativ 17 000 de locuințe din sud-vest și nord-est au rămas fără electricitate.

Zece persoane, dintre care cinci adolescenţi, au fost spitalizaţi cu răni uşoare sau hipotermie, a precizat comandantul Tallaron din cadrul departamentului de pompieri din Gard.

267 pompieri, ajutaţi de patru elicoptere, au fost mobilizaţi pentru a salva circa 180 de persoane aflate în trei zone de campare, dintre acestea 80 fiind în situaţie critică. Toţi sunt în siguranţă, cu excepţia bărbatului dispărut.

Râul Ardeche a ieşit din matcă în mai multe regiuni, iar nivelul şi debitul său au crescut considerabil joi după-amiază. Navigarea pe acesta a fost interzisă în zilele de vineri şi sâmbătă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Valul de caniculă care a afectat Franţa la începutul acestei săptămâni a fost înlocuit de furtuni şi ploi torenţiale care au lovit joi mai multe regiuni central-estice şi sud-estice provocând întreruperi în furnizarea energiei electrice şi determinând evacuări în sud.


Citește și: Acesta este proiectul noii legi a pensiilor. Ce noutăți aduce și cât trebuie să muncești ca să ieși la pensie


 

Citește mai multe despre caniculă, Franța și inundatii pe Libertatea.

Comentarii