UPDATE 18:30: Fântânile din localitățile din Vaslui, afectate de inundații, au fost colmatate. Cele mai mari probleme sunt în localitatea Doagele, comuna Dragomirești, a anunțat Prefectura Vaslui.

„S-a solicitat sprijinul inspectoratelor pentru situații de urgență Iași și Galați, care vor trimite în localitate utilaje specifice pentru decolmatare, astfel încât apa din fântâni să fie potabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Cristian Lapa, pentru Agerpres.ro.


În satul Doagele din comuna Dragomirești, din județul Vaslui, nu mai puțin de 38 de gospodării au fost inundate. Șuvoaiele au pătruns în casele a 10 familii, care au fost evacuate de urgență de pompieri. 19 oameni și-au văzut agoniseala de-o viață distrusă de ape. Loviți de necaz, 15 dintre aceștia s-au refugiat în Căminul Cultural din sat, în vreme ce ceilalți patru au fost primiți în casele rudelor, notează Mediafax.ro.

Reprezentantul ISU Vaslui, Vlad Cepoi, a precizat că pompierii au cerut ajutorul ISU Galați și ISU Buzău, pentru a interveni în zonă cu motopompe de mare capacitate.

La Negreşti, în localitatea Valea Mare, sunt patru case inundate şi patru curţi. De asemenea, pompierii vasluieni monitorizează situaţia din satul Stejaru, comuna Pungeşti. Acolo, o casă a fost inundată şi două curţi au fost afectate de șuvoaie. Nu mai puțin de 14 oameni au fost evacuați, iar mulți au ajuns doar cu hainele de pe ei la vecini şi rude.

Cod galben de ninsori în mai multe județe, inclusiv în București. Harta zonelor vizate
Recomandări
Cod galben de ninsori în mai multe județe, inclusiv în București. Harta zonelor vizate

Din cauza inundațiilor, un pod a fost rupt şi circulaţia este închisă pe ambele sensuri, în localitatea Vladia, pe DN 2 F, în comuna Dragomireşti.

vaslui_inundatii_doagele_invaslui.ro (1)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

sursă foto: invaslui.ro


Inundații în județul Neamț. Peste 30 de oameni, evacuați de pompieri din calea șuvoaielor

A plouat cu necazuri și în județul Neamț. În satul Moreni, comuna Văleni, 28 de oameni au fost evacuați, deoarece locuințele lor au fost inundate.

„Au fost afectate mai multe zone, inclusiv o stradă din comuna Vânători Neamț, două gospodării din comuna Dragomirești, una în comuna Hangu. Azi-noapte, așteptam o viitură care, din fericire, nu a mai fost înregistrată, în Doljești. Zona de impact a fost în comuna Văleni, sat Moreni. Acolo, 7 gospodării au fost afectate, iar 28 de suflete au fost evacuate. Am avut noroc că, la ora 22.00, ploile s-au mai potolit, iar noi am putut interveni în forță. În această dimineață, la ora 7.00, am reușit să încheiem acțiunea de evacuare a apelor din gospodăriile oamenilor”, a explicat  prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, pentru mesagerulneamt.ro.

Inundații în Moldova. Zeci de oameni, evacuați din calea apelor. Mii de locuințe au rămas fără curent electric

Prefectul județului Neamț, alături de pompieri în localitatea afectată de inundații
sursă foto: mesagerulneamt.ro

Pompierii militari au intervenit, sâmbătă, în localitățile Văleni, Doljești, Dragomirești, Brusturi și Piatra Neamț – anexa Văleni, pentru a scoate apa din beciurile și subsolurile câtorva locuințe.

Gelozie, denunțuri la DNA și concursuri trucate în instituția care împarte banii pentru agricultură de la Uniunea Europeană
Recomandări
Gelozie, denunțuri la DNA și concursuri trucate în instituția care împarte banii pentru agricultură de la Uniunea Europeană

Din cauza vremii extreme, șase localități  au rămas fără curent electric în județele Bistrița-Năsăud, Bacău și Galați.