MENIU CAUTĂ
26 Aug. 2018 11:29

Inundațiile din India au ucis 445 de persoane în câteva zile

Distribuie

Inundațiile care au lovit statul indian Kerala din sudul Indiei în ultimele zile au provocat decesul a 445 de persoane. Bilanțul a crescut după ce autoritățile au descoperit duminică dimineață 28 de trupuri în urma retragerii apelor, scrie Agerpres citând AFP.

Un milion de persoane au fost evacuate și instalate în adăposturi temporare, au anunțat autoritățile indiene care spun că 15 persoane sunt în continuare date dispărute, în urma musonului deosebit de violent, care a afectat această regiune tropicală foarte apreciată de turişti în sezonul uscat.

Situaţia s-a ameliorat net săptămâna trecută, dar pagubele produse de ape sunt estimate la peste 3 miliarde de dolari.

Șeful guvernului statului Kerala, Pinarayi Vijayan, a scris pe contul său de Twitter că peste 130.000 de case afectate de inundaţii au fost curăţate, reprezentând o treime din totalul caselor afectate. Autorităţile sunt pe cale să repună în funcţiune şi reţeaua de furnizare a curentului electric.

Precipitaţiile torenţiale din ultimele săptămâni au distrus sau au avariat considerabil peste 10.000 de kilometri de şosele din Kerala.


Citește și: John McCain a murit. Cine a fost senatorul de Arizona – de la prizonier în Vietnam, la candidat la alegerile prezidențiale


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii