De Petre Dobrescu,

Parisul a fost invadat de ploșnițele de pat. Sute de mii de apartamente, case și hoteluri au fost raportate ca infestate, de experți, scrie The Guardian.

Insectele, denumițe științific, cimex lectularius, trăiesc în zonele temperate din Europa și America. Se hrănesc cu sânge uman și, în timp, au dezvoltat o rezistență crescută la insecticide, de aceea, exterminarea lor a devenit tot mai grea.

După cel de-al Doilea Război Mondial, dispăruseră, în mare parte, însă după interzicerea folosirii otrăvurilor puternice, de tipul DDT, s-au înmulțit necontrolat.

La sfârșitul anilor ʼ90, la New York a avut loc o invazie fără precedent, până și rezidenții din zonele de lux și clienții magazinelor Victorias Secret plângându-se de ploșnițe.

Insectele înțeapă, dar nu transmit boli.

Costurile exterminării ploșnițelor de pat se ridică la miliarde de dolari anual.

Citeşte şi:

Atacul sângeros care l-a ucis pe românul din Hanau, efectul sumbru al unei explozii a extremismului de dreapta în Germania

Scandal pe bugetul UE. Plecarea Marii Britanii a lăsat o ”gaură” de 60 de miliarde de euro. Ce riscuri există pentru România

Motoarele Dacia, subiect de scandal politic în Franța! Consumatorii acuză că sunt protejați constructorii de mașini în detrimentul siguranței fizice a clienților!

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres