Mergi direct la conținut »
Ioan Neculaie, reținut după zece ore de audieri
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ioan Neculaie, reținut după zece ore de audieri

Ioan Neculaie, reținut după zece ore de audieri

Omul de afaceri braşovean Ioan Neculaie a fost reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Braşov, după ce a fost audiat timp de aproape zece ore în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care au avut loc percheziţii la clubul FC Braşov şi la locuinţa lui Neculaie.

De Magda Dragu,

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au efectuat joi percheziţii la domicilul omului de afaceri, la FC Braşov, clubul de fotbal unde Neculaie este acţionar, dar şi la sediul SC Roman SA, societate pe care omul de afaceri o are în administrare. Neculaie este suspect de evaziune fiscală, prejudicul în acest dosar fiind estimat la 10 milioane de euro.

Mai exact, Neculaie este suspectat că a scos ilegal bani din firmele pe care le controlează, bani proveniţi din vânzarea de jucători sau din vânzarea drepturilor de televizare ale unor meciuri susţinute de echipa FC Braşov. Potrivit anchetatorilor, după ce banii au fost scoşi ilegal, Ioan Niculaie a creat un adevărat circuit financiar compus din firmele pe care le controlează, menit să dea o aparenţă de legalitate operaţiunilor derulate astfel.

Implicat în acest dosar este şi fostul şef al Gărzii Financiare Braşov Vasile Bilinschi, pe care procurorii îl acuză că  ajutat pe Ioan Neculaie să dea aparenţa de legalitate operaţiunilor contabile pe care le făcea în cadrul firmelor sale.

Atât Ioan Neculaie, cât şi Vasile Bilinischi (în prezent şef al Oficiului pentru Jocuri de Noroc din ANAF) au fost aduşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

A dat bani la prostituate

Numele celebrului om de afaceri este implicat şi în dosarul prostituatelor de lux, în care este acuzat că a plătit fotomodele pentru a întreţine relaţii intime cu ele.  Ioan Neculaie a fost interceptat de nenumărate ori când negocia cu presupusele proxenete şi cerea prostituate vedete. Conform anchetei, afaceristul era un client constant şi darnic. Reţeaua prostituatelor de lux l-a costat pe omul de afaceri din Braşov peste 350.000 de euro la prostituate.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close