Mergi direct la conținut »
Ioan Neculaie, vizat într-un dosar de evaziune fiscală. Omul de afaceri a fost dus la audieri
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Ioan Neculaie, vizat într-un dosar de evaziune fiscală. Omul de afaceri a fost dus la audieri

Ioan Neculaie, vizat într-un dosar de evaziune fiscală. Omul de afaceri a fost dus la audieri

Noi probleme pentru Ioan Neculaie. După implicarea sa în dosarul prostituatelor de lux, omul de afaceri este acum anchetat pentru evaziune fiscală, într-un nou dosar.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au efectuat joi percheziții la domicilul omului de afaceri, la FC Brașov, clubul de fotbal unde Neculaie este acționar, dar și la sediul SC Roman SA, societate pe care omul de afaceri o are în administrare. Neculaie este suspect de evaziune fiscală, prejudicul în acest dosar fiind estimat la 10 milioane de euro.

Mai exact, Neculaie este suspectat că a scos ilegal bani din firmele pe care le controlează, bani proveniţi din vânzarea de jucători sau din vânzarea drepturilor de televizare ale unor meciuri susţinute de echipa FC Braşov. Potrivit anchetatorilor, după ce banii au fost scoși ilegal, Ioan Niculaie a creat un adevărat circuit financiar compus din firmele pe care le controlează, menit să dea o aparenţă de legalitate operaţiunilor derulate astfel.

Implicat în acest dosar este și fostul şef al Gărzii Financiare Braşov Vasile Bilinschi, pe care procurorii îl acuză că  ajutat pe Ioan Neculaie să dea aparența de legalitate operaţiunilor contabile pe care le făcea în cadrul firmelor sale.

Atât Ioan Neculaie, cât și Vasile Bilinischi (în prezent şef al Oficiului pentru Jocuri de Noroc din ANAF) au fost aduși la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

A dat bani la prostituate

Numele celebrului om de afaceri este implicat și în dosarul prostituatelor de lux, în care este acuzat că a plătit fotomodele pentru a întreține relații intime cu ele.  Ioan Neculaie a fost interceptat de nenumărate ori când negocia cu presupusele proxenete şi cerea prostituate vedete. Conform anchetei, afaceristul era un client constant și darnic. Rețeaua prostituatelor de lux l-a costat pe omul de afaceri din Brașov peste 350.000 de euro la prostituate.

 

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close