Şeful statului a participat la evenimentul în care au fost prezentate 3 noi unităţi mobile ATI, achiziţionate prin donaţii pentru ISU.

Sunt îngrijorat pentru că am văzut în ultimele zile un număr zic eu mare de noi pacienţi care sunt infectaţi cu noul virus. Şi astăzi sunt peste 300 de persoane.

Klaus Iohannis:

El a afirmat că s-a renunţat la multe restricţii, dar asta nu înseamnă că trebuie lăsată garda jos, iar normele de protecţie trebuie respectate cu stricteţe.

„Daţi-mi voi să fiu foarte, foarte clar: virusul nu pleacă în vacanţă, nici în concediu. Virusul este în comunitate”, a spus el.

România a ajuns la 23.080 de cazuri de COVID-19, după ce joi s-au înregistrat 320 de noi cazuri, în uşoară scădere faţă de ieri când au fost înregistrate 345 de cazuri.

De asemenea, au fost efectuate 628 de teste în plus faţă de ziua precedentă, respectiv 12.343. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 22 de noi decese, iar bilanţul a urcat la 1.473.

În ce condiţii revin restricţiile

Preşedintele a spus că revenirea la starea de urgenţă ar fi ultima soluţie la care s-ar apela, dacă numărul de cazuri va creşte periculos de mult.

Întrebat despre posibile noi restricţii, după 1 iulie, Klaus Iohannis a afirmat că Guvernul nu doreşte revenirea la astfel de măsuri.

„Nu dorim să reimpunem măsuri de restricţie, vrem relansarea economiei”, a spus el.

Preşedintele a atenţionat totuşi că românii trebuie să aibă grijă de ei.

„Dragi români, feriţi-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun-simţ, şi foarte importante: masca vă protejează şi îi protejează pe ceilalţi. Distanţa trebuie păstrată peste tot unde se poate. Igiena mâinilor este extrem de importantă”, a spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi:

Peste 4.500 de prădători sexuali, trimişi la „muncă în folosul comunităţii” în preajma copiilor. Deputata Oana Bîzgan: „Nu avem cum să trimitem pedocriminalii și violatorii paznici la școală!”

Ministerul Sănătății recunoaște că nu are habar cum s-a transmis noul coronavirus în familiile și spitalele din România

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI