De Simona David,

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la bilanţul Ministerului de Interne, că, dincolo de aspectele pozitive, activitatea din ultimii ani a Ministerului a demonstrat „o serie de deficienţe de ordin managerial, de coordonare şi chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situaţii precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018”, potrivit News.ro.

Instituția (Ministerul de Interne -n.red.) trebuie să facă o autoevaluare profundă, pentru a identifica factorii care au dus la acele situaţii şi să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor.

Klaus Iohannis:

Pe de altă parte, Iohannis a precizat că forţele române sunt apreciate de partenerii internaţionali și a amintit implicarea angajaţilor Internelor, în 2019, la îndeplinirea obiectivelor naţionale pe temele de interes particular – Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană de la Sibiu, precum şi organizarea vizitei oficiale în România a Papei Francisc.

„Corectitudinea şi vigilenţa cu care v-aţi îndeplinit rolul conferit de lege pe parcursul celor trei runde de alegeri care au avut loc în 2019 au făcut ca procesul electoral să se desfăşoare fără incidente, cu respectarea normelor şi a principiilor democratice”, a adăugat Iohannis, citat de Agerpres.

Iohannis a mai spus că ministerul de Interne ar putea avea o activitate eficientă, dacă s-ar actualiza legislația și ar fi eliminate barierele birocratice.

Totodată, președintele a amintit și prioritățile pe care trebuie să le aibă instituția. Printre acestea se numără: finalizarea procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen, consolidarea Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, protecţia infrastructurilor critice naţionale, creşterea rezilienţei naţionale şi, nu în ultimul rând, protecţia civilă a populaţiei şi a bunurilor trebuie să rămână prioritare în lista obiectivelor pe care le aveţi.

La eveniment au participat premierul interimar Ludovic Orban şi miniştri ai Cabinetului său.

Citeşte şi:

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după ce în România a fost depistat primul caz de coronavirus

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu să formeze noul Guvern

Primăria Bucureşti reia licitaţia pentru cele 100 de autobuze electrice

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”
GSP.RO

Cum au fost surprinși Ciprian Marica și iubita, după ce a fost făcută publică aventura fotbalistului: „O meritam cu toții”

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați