Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Ion Iliescu a fost operat la inimă. Fostul președinte este în afara oricărui pericol
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE/ Ion Iliescu a fost operat la inimă. Fostul președinte este în afara oricărui pericol

UPDATE/ Ion Iliescu a fost operat la inimă. Fostul președinte este în afara oricărui pericol

Ion Iliescu (89 de ani) a fost internat la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu din București, cu diagnostic de pericardită, și a fost operat luni seară. 

De Elena Petre,

UPDATE. Ion Iliescu a fost operat luni seară. Fostului președinte i-a fost extras lichid pericardic, se simte bine după intervenția chirurgicală, dar va mai rămâne sub supraveghere medicală.

Într-un comunicat de presă transmis luni seară, Institutul C.C. Iliescu precizează că fostul președinte a ajuns la unitatea medicală „cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă”. După ce a fost evaluat, Ion Iliescu „a fost supus unei intervenții chirurgicale cu un rezultat final foarte bun”.

În prezent, fostul președinte este stabil și în afara oricărui pericol.

Medicii au mai transmis că orice informație legată de starea de sănătate a lui Ion Iliescu va fi făcută publică numai cu acordul fostului președinte.


Fostul președinte a fost diagnosticat cu pericardită hemoragică, o afecțiune care implică acumularea de lichid în cord. Medicii urmează să stabilească dacă va fi supus unei intervenții chirurgicale.

Sorin Oprescu, medicul care îl tratează pe fostul președinte, a afirmat la Antena 3 că în acest moment lui Ion Iliescu i se fac analize, iar că afecțiunea de care suferă nu are legătură cu stenturile sale.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Ion Iliescu a mai fost operat pe inimă în trecut

Potrivit surselor Libertatea, fostul președinte a mers la spitalul Elias pentru un control de rutină, iar medicii au decis să-l transfere la institutul C.C. Iliescu, deoarece respira cu dificultate.

„Medicii au observat că dânsul avea o respiraţie greoaie şi au decis să fie trimis la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului Elias, dr. Silviu Negoiţă, pentru Agerpres.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat şi în 2018, la Spitalul Elias, din cauza unor probleme de tensiune. Ulterior, medicii i-au dat asigurări că nu este nimic grav şi l-au lăsat să plece acasă.

Fostul președinte Ion Iliescu a mai fost operat la inimă în trecut, fiindu-i montate câteva stenturi. Una dintre operațiile pe inimă a fost făcută la Paris, în anul 2007.

Cine este Ion Iliescu

Ion Iliescu s-a născut la 3 martie 1930 și a fost președintele României în perioada 1990-1992, 1992-1996 și 2000-2004.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

Pe 21 decembrie 2018, Ion Iliescu a fost inculpat în dosarul Revoluției, fiind acuzat de crime împotriva umanităţii, alături de Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu.

Totodată, în iulie 2017, Ion Iliescu a fost trimis în judecată în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Alături de el, au mai fost trimiși în judecată: fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepresedinte al Frontului Salvarii National și Mugurel Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Ei sunt acuzați de infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea prin împuşcare a altor trei, precum şi vătămarea corporală şi lipsirea de libertate a peste 1.200 de persoane.


Citește și:

Chirurgul cardiovascular Gabriela Cozmanciuc, despre starea lui Ion Iliescu: „Dacă l-au trimis la «C. C. Iliescu», înseamnă că trebuia intervenit de urgență”

Close
Închide
  Close