Mergi direct la conținut »
Ion Iliescu, chemat la audieri în comisia SPP. Au mai fost invitaţi Traian Băsescu şi Liviu Dragnea
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ion Iliescu, chemat la audieri în comisia SPP. Au mai fost invitaţi Traian Băsescu şi Liviu Dragnea

Ion Iliescu, chemat la audieri în comisia SPP. Au mai fost invitaţi Traian Băsescu şi Liviu Dragnea

Preşedintele comisiei parlamentare privind implicarea SPP în activităţi politice, Daniel Butunoiu, a declarat, marţi, că membrii comisiei au votat o listă a persoanelor care vor fi invitate la audieri, printre care foşti preşedinţi şi premieri.

De Valentina Postelnicu,

Numele grele chemate la audieri sunt Ion Iliescu, Liviu Dragnea şi Traian Băsescu. Toţi cei trei au beneficiat în timpul activităţii politice de paza Serviciului pentru Protecţie şi Pază. Liviu Dragnea a renunţat la paza SPP, din momentul în care a ajuns preşedinte al Camerei Deputaţilor. Acelaşi lucru l-a făcut şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, precum şi întregul Executiv, în frunte cu Viorica Dăncilă.

Foştii premieri Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose mai beneficiază, însă, de paza SPP.

Am votat, în unanimitate, o serie de nume ce se propune a fi chemate la audieri. Pe această listă se află Liviu Dragnea, premierul Dăncilă, foştii preşedinţi Ion Iliescu, Traian Băsescu, Emil Constantinescu, foşti premieri, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Victor Ponta”, a declarat, marţi, la Parlament, preşedintele comisiei de anchetă privind eventuala implicare a SPP în activitatea partidelor politice, senatorul PSD Daniel Butunoiu, la finalul şedinţei comisiei.

La audiere va fi invitat şi directorul SPP, Lucian Pahonţu. „Este una din persoanele vizate direct de această anchetă”, a indicat Butunoiu.

Comisia parlamentară urmează să stabilească calendarul audierilor, în perioada următoare.

Săptămâna trecută, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că în perioada în care a fost supravegheat nu a primit informaţii de la Serviciul de Protecţie şi Pază că ar face obiectul unor măsuri de monitorizare din partea Procuraturii prin Serviciul Român de Informaţii.

Citeşte şi:

Boicotul lui Balaci. Fostul mare fotbalist a venit la meciul România – Serbia cu nepotul umilit de FRF şi a refuzat să stea la tribuna oficială

 
 
Close
Închide
  Close