De Mirela Neag, Răzvan Luțac, Cătălin Tolontan,

Pe Ionuț Pârvulescu îl numește ”prieten” chiar primarul Craiovei, Olguța Vasilescu. El este, totodată, consultantul parlamentar al senatorului Claudiu Manda în comisia SRI. 

Vineri seară, când Oltenia devenea capitala disperării, a clanurilor de trafic și a durerii românești, Pârvulescu devenea director peste al doilea parc industrial din județul Dolj. High Tech Industry Park Craiova, deținut de Consiliul Județean.

Ionuț Pârvulescu (stânga) și Lia Olguța Vasilescu

Consultantul lui Manda în comisia SRI

În vârstă de de 37 de ani, cu 11 ani de experiență în presă, Pârvulescu s-a consacrat ca omul de încredere al perechii Olguța – Manda. El a fost, pe rând, referent, purtător de cuvânt, membru în Consiliul de Administrație al RAT Craiova, consilier de imagine al primarului Lia-Olguța Vasilescu și inspector.

Din 2017, când Claudiu Manda, actualul soț al fostului ministru al Muncii, a fost instalat președintele Comisiei Permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, Pârvulescu a ajuns și el în poziția de consultant parlamentar al senatorului PSD.  

E un apropiat și al altui jurnalist purtat de Olguța Vasilescu prin diferite poziții-cheie, Cristian Vasilcoiu. Cei doi au fost colegi în presă și chiar co-acționari ai firmei Indiscret Media SRL, în 2005 (fără legătură cu firma fondată în 2010). În imaginile de pe rețelele de socializare, ambii se descriu drept “consilieri”.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude

Cristian Vasilcoiu (stânga) și Ionuț Pârvulescu

24,13 hectare în estul Craiovei

Poziție în care se afla și vineri, când a fost numit director. Director al celui de-al doilea parc industrial din județul Dolj ca suprafață, High Tech Industry Park Craiova. Conform descrierilor de pe site-ul firmei, aceasta administrează o suprafață de 24,13 hectare în Craiova, iar obiectivul acesteia este de “dezvoltare durabilă a zonei metropolitane de est a municipiului Craiova prin atragerea de investiții private care să genereze locuri de muncă stabile în această zonă”.

Există deja 34 de companii trecute în dreptul rezidenților din parcul industrial, de la firme de mobilă, transport la domeniul hotelier ori panificație. 

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

“M-am convins că știu să îmi aleg prietenii”

A existat un moment delicat în relația dintre Pârvulescu și protectorii săi. Când a părut că omul bun la toate i-a turnat la DNA!

Dar, în 2016, Lia Olguța Vasilescu îi mulțumea lui Ionuț Pârvulescu, devenit ”fostul” denunțător al primarului într-un dosar de corupție. 

“Îi mulţumesc şi lui Ionuţ Pârvulescu pentru modul în care s-a comportat, iar acum e atacat pe nedrept de multe persoane care au înţeles ca el a fost denunţator în cazul meu şi că m-a înregistrat. A dat o declaraţie, luată în condiţii ilegale de procuror, după cum a admis şi instanţa, şi a fost înregistrat, la rândul lui, de altă persoană, tot în condiţii ilegale”, spunea Olguța Vasilescu în 2016, citată de news.ro.

Dosarul acuza determinare unor afaceriști din Oltenia pentru a finanța campania electorale a Olguței Vasilescu din 2012. Cazul a picat. 

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

Relația a devenit și mai strânsă, iar Pârvulescu a rămas o prezență ubicuă în cercul de încredere al celor doi politicieni PSD.

Ionuț Pârvulescu (stânga), Olguța Vasilescu, în centru cu cămașa albă este Radu Preda, în dreapta, tot în cămașă albă, este Claudiu Manda

Ionuț Pârvulescu: ”Am experiență managerială”

Domnule Pârvulescu, ați fost numit de curând director al High Tech Industry Park Craiova?!
Da. Așa este, dar de unde ați aflat? S-a publicat undeva?

Nu s-a publicat nicăieri… Ce credeți că vă recomandă pentru această funcție?
Dacă vă uitați pe site-ul Ministerului de Finanțe vedeți activele pe care le-am deținut sau pe care le dețin la diverse societăți comerciale profitabile…deci am experiență managerială. Iar 11 ani am fost jurnalist la Gazeta de Sud, Adevărul și Gândul.

Ați fost soferul lui Claudiu Manda?
Nu am condus niciodată mașina lui Manda. Lucrez ca funcționar public la Parlamentul României, consulant la Comisia de control a SRI. Nu am lucrat cu domnul Manda până să vin să lucrez aici, la Parlament.

De când lucrați la Comisia de control SRI?
De când este președinte domnul Claudiu Manda.

O să renunțați la jobul de la Parlament?
Cred că da. Există un interes al investitorilor pentru Craiova și lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru această zonă.

M-am convins în această perioadă că instinctul meu nu prea greşeşte atunci când îmi aleg prietenii

Lia Olguța Vasilescu în 2016, citată de news.ro


Citeşte şi:

Bomba nopții în cazul Caracal: poliția nu a dat-o pe Alexandra în consemn la frontieră decât foarte târziu. Cât de târziu, așteptăm răspunsul!

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România
GSP.RO

Cine este campionul care primește 17.500 lei de la stat lunar. Este una dintre cele mai mari rente viagere din România

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP

Horoscop 24 ianuarie 2020. Racii caută siguranță, dar nu de asta au nevoie