Mergi direct la conținut »
iPhone X, realizat de către studenți forțați să lucreze câte 11 ore pe zi în practică. Componentele iPhone X costă 370 de dolari, dar telefonul se vinde cu cel puțin 1.000 de dolari
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > iPhone X, realizat de către studenți forțați să lucreze câte 11 ore pe zi în practică. Componentele iPhone X costă 370 de dolari, dar telefonul se vinde cu cel puțin 1.000 de dolari

iPhone X, realizat de către studenți forțați să lucreze câte 11 ore pe zi în practică. Componentele iPhone X costă 370 de dolari, dar telefonul se vinde cu cel puțin 1.000 de dolari

O nouă acuzație de exploatare lovește Apple: gigantul a descoperit că mai mulți studenți în practică erau forțați să lucreze pe liniile de asamblare pentru iPhone X câte 11 ore pe zi la o fabrică Foxconn din China, încălcând legislația privind protecția muncii.

De Daniel Ionașcu,

Atât Apple, cât și Foxconn, au recunoscut problema, după ce aceasta a fost raportată inițial de către Financial Times.

3.000 de studenți, trimiși în ”practică”

Potrivit publicației, care a discutat cu 6 studenți, aceștia au fost forțați de unitatea școlară să participe la programul de ”internship”.

Apple spune că ”un mic grup de studenți” au fost descoperiți că lucrau suplimentar, însă nu a dat numărul exact. Însă CNBC scrie că 3.000 de studenți lucrau pe linia de asamblare a fabricii din Zhengzhou, China. Studenții sunt la o școală cu profil feroviar, care nu are vreo legătură cu domeniul electronicelor.

Foxconn are la fabrica din Zhengzhou 300.000 de angajați.

iPhone X costă 370 de dolari să fie produs, dar se vinde cu 1.000 de dolari

Acuzațiile vin în contextul în care Apple se chinuie să crească producția pentru modelul iPhone X pentru sezonul de cumpărături de iarnă, gigantul american chinuindu-se să țină pasul cu cererea. Comenzile foarte mari pentru iPhone X au făcut ca acțiunile Apple să crească vertiginos, iar capitalizarea bursieră a companiei a trecut recent  de 900 de miliarde de dolari.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Componentele unui iPhone X costă 370 de dolari, potrivit companiei IHS Markit, dar prețul la care se vinde este de cel puțin o mie de dolari.

Nu este prima dată când Apple este acuzată de grupurile care luptă pentru protecția muncii. Anterior, în anii 2010-2011, Foxconn s-a confruntat cu un adevărat val de sinucideri la fabricile sale de asamblare a produselor Apple.

Minereuri extrase de copii în Africa

De asemenea, în 2016, Apple a fost acuzată, alături de Samsung și Sony, că folosește în bateriile sale minereuri de cobalt extrase de către copii în minele din RD Congo, fostul Zair, potrivit CNET.

Close
Închide
  Close