Mergi direct la conținut »
IPP sesizează Senatul României cu privire la înregistrarea unui dublu vot al senatorului – ministru Bodog la aprobarea OUG 14
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > IPP sesizează Senatul României cu privire la înregistrarea unui dublu vot al senatorului – ministru Bodog la aprobarea OUG 14

IPP sesizează Senatul României cu privire la înregistrarea unui dublu vot al senatorului – ministru Bodog la aprobarea OUG 14

Institutul pentru politici Publice (IPP) sesizează Senatul României cu privire la înregistrarea unui dublu vot al senatorului și ministrului Sănătății Florian Bodog.

Senatul României a votat azi în plen în unanimitate (118 voturi PENTRU) în favoarea adoptării Proiectului de lege pentru aprobarea O.U.G. nr. 14/2017 pentru abrogarea O.U.G. nr. 13/2017. Varianta adoptată de Senat merge la Camera Deputaților, condusă de Liviu Dragnea.

Parcurgând lista voturilor nominale exprimate de senatori asupra în ședința de plen în care s-a discutat proiectul menționat, IPP a constatat unele erori în listingul de vot, cum ar fi faptul că Senatorul Florian Bodog (actuașul Ministru al Sănătății) apare că ar fi votat de 2 ori în aceeași ședință, pentru același proiect.

„Cele două voturi ale Ministrului/Senatorului Bodog în favoarea aprobării aceluiași proiect de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2014 și implicit pentru abrogarea OUG nr. 13/2017 contestată de către cetățeni, este surprinzător și din perspectiva anterioarei opțiuni de a aproba, alături de ceilalți miniștrii din cabinetul Grindeanu,  proiectul de OUG nr. 13/2016 fără niciun comentariu (conform stenogramei ședinței de guvern din ianuarie a.c. dată publicității recent de Guvern)”, se arată într-un comunicat de presă al IPP.

Institutul cere, astfel, Biroului Permanent al Senatului României să ofere public o explicație pentru acest listing de vot conținând voturi duble și să sesizeze organele competente dacă în urma verificărilor rezultă indicii ale unor infracțiuni.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Recent, IPP a criticat Parlamentul pentru faptul că nu folosește acest sistem privând cetățenii – votanți de informații esențiale prin care să poată evalua prestația aleșilor.

„Folosirea acestui sistem cu rigurozitate trebuie urmărită de societatea civilă pentru ca datele accesate să fie utile și conforme cu realitatea, orice derivă de acest obiectiv urmând să fie sesizată de IPP cu promptitudine”, spune sursa citată.

„Cerem celor două Camere să folosească sistemul electronic de vot prin cartele, să nu mai întrerupă folosirea lui, sub diverse pretexte și să manifeste toată rigoare în aplicarea acestuia, pentru a nu îl mai expune criticilor intenționate ale politicienilor care caută orice motiv să se ascundă în spatele votului ne- transparent/imposibil de contorizat cum este cel prin ridicare de mână sau vot prin bile. Cetățenii au dreptul să aibă informația corectă despre cum a votat fiecare ales asupra proiectelor de acte normative iar conducerea celor două Camere trebuie să ia toate măsurile în acest sens”, se mai arată în comunicatul IPP.

Close
Închide
  Close