MENIU CAUTĂ
26 Iun. 2018 12:25

Iranul interzice importul a mai mult de 1.300 de produse. Comercianții au ieșit în stradă

Distribuie

Iranul interzice importul a mai mult de 1.300 de produse pe fondul temerilor despre impactul sacțiunilor americane. Anunțul a venit în contextul în care patronii de magazine din Teheran au protestat împotriva creșterii prețurilor și slăbirea monedei naționale.

Poliția a patrolat la Marele Bazar de la Teheran, luni, după ce forțele de securitate au reustarat ordinea în urma unor ciocniri cu comercianții revoltați în fața guvernului de la Teheran, spun martorii. Mulți oameni sunt furioși despre prăbușirea monedei naționale, care afectează afacerile și crește prețurile importurilor, scrie The Telegraph.

Vânzătorii și patronii magazinelor din bazar spun că majoritatea magazinelor vor rămâne închise.

'Poliția a dispersat protestatari. Suntem furioși cu situația economică: nu putem să ne continuăm afacerile astfel. Dar nu suntem împotriva regimului', a spus un comerciant, care a cerut să rămână anonim.

Ministrul Industriei și Comerțului, Mohammad Shariatmadari, a interzis importul a 1.339 de bunuri care ar putea fi produse în Iran, pe fondul sancțiunilor americane care vor intra în vigoare în luna august, după retragerea din acordul nuclear. Importurile interzise includ electrocasnice, produse textile, încălțăminte și articole din piele, precum și mobilier, obiecte sanitare și unele utiliaje.

Planul autorităților de la Teheran este de a face iranul pe cât se poate de auto-suficient.


CITEȘTE ȘI: VIDEO / Rezolvarea subiectelor date la Limba şi literatura română la Bacalaureat 2018


FOTO: EPA

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii