MENIU CAUTĂ

Isabel, fetița cu inima bolnavă

Distribuie

A ţinut morţiş să vină pe această lume, să-i cunoască pe mami şi pe tati care şi-au dorit-o în familia lor ca pe cel mai preţios dar al vieţii. Şi, pe 2 iunie, anul acesta, Isabel deschidea ochii pentru întâia oară, fără să ştie că destinul ei îmbrăcase mantia neagră a ghinionului. Unii medici nici n-ar fi crezut că va trăi, ecografia prenatală indicând o stenoză, o subţirime nefirească a arterei pulmonare, ceea ce punea în pericol evoluţia întregii sarcini. Dar Isabel a vrut să se nască, deşi aproape imediat după aceea s-a învineţit şi a ajuns într-un incubator, cu perfuzii în mânuţe şi cu oxigenul lângă ea. Ecografiile făcute la Spitalul Marie Curie au dat verdictul: atrezie de valvă tricuspidă.

E internată la Clinica AKH Viena

Cu alte cuvinte, inima Isabelei nu are una dintre valve, plămânii ei neprimind suficient oxigen. Asta o face să fie în pericol de moarte, ori de câte ori plânge sau se agită. Iar o intervenţie chirurgicală era imposibilă în România. De aici a început cursa contra cronometru pentru salvarea ei.
Părinţii au făcut tot ce a depins de ei, s-au împrumutat de bani pe oriunde au putut, s-au luptat să obţină formularul acela magic, E 112, vital pentru decontarea unei operaţii în străinătate şi au dus-o pe Isabel la Clinica AKH din Viena, unde a fost operată deja de doctoriţa Ina Michel-Behnke. Isabel mai are de luptat şi cu o bacterie căpătată într-un spital din ţară, care a cauzat acumularea de lichid în plămâni, după operaţie. Acum însă, situaţia ei pare stabilă şi ameliorată, dar greul e departe de a se fi terminat. A rămas singurică în clinica din Viena, mama ei aşteptând un semn de-al medicilor austrieci, cel mai probabil săptămâna viitoare, pentru a se duce să o ia. Datori până peste cap, părinţii micuţei nu ştiu Craiova 31° foto: Radu C. Munteanu încotro s-o mai ia pentru a găsi iar bani, bani, bani. Măcar cei 300 de euro necesari aducerii ei înapoi de la Viena, pentru care ”Ajută copiii!” a primit promisiunea de ajutor din partea unei companii aeriene, dar şi cele câteva sute de euro lunar, pe care-i impune medicaţia micuţei.

Cum poţi ajuta:

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Dacă vrei să ajuţi cu bani o poţi face în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: [email protected]

Comentarii