De Cristian Anton,

Noul laser ”va face armamentul nostru de securitate mai letal, mai puternicși mai avansat”, a declarat Naftali Bennett, ministrul israelian al Apărării.

Vorbind despre noile îmbunătățiri ale capacității militare actuale ale Israelului, ministrul Bennett a spus că noua tehnologie ”va aduce o sabie laser în lupta cu amenințările din nord sau sud”, arată sursa citată.

”Dușmanii Israelului ar face bine să nu ne testeze abilitățile”, a comlpetat Bennett.

O armă invizibilă

Noul laser a fost creat în urma colaborării timp de mai mulți ani între armata israeliană și companii private de apărare precum Rafael și Elbit Systems, dar și instituții academice.

Tehnologia este bazată pe precizia unei raze laser electrice, care este mai capabilă decât una chimică să intercepteze și să doboare amenințări aeriene la mare distanță, inclusiv prin nori sau furtuni de nisip.  

Unul din avantajele laserului de înaltă energie este abilitatea sistemului de a funcționa la costuri reduse, cu eficiență mai înaltă.

”Într-un război, sistemele anti-rachetă se pot opri la un moment dat, dar acest laser funcționează atâta timp cât ai electricitate”, a spus generalul Yaniv Rotem.

”Este o armă pe care nu o poți vedea”, a mai declarat Rotem, potrivit căruia costurile interceptării unei rachete este de doar câțiva dolari în cazul acestui laser, în timp ce o interceptare clasică presupune mii de dolari.

Noua ”sabie laser” a Israelului va fi testată anul acesta și va intra în dotarea armatei în următorii ani.

Citeşte şi:

Președintele Casei Naționale de Pensii, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX: „Mai mult ca sigur nu vom susține creșterea vârstei obligatorii de pensionare”

Reacția ministrului Culturii în scandalul sexual în care este implicat un secretar de stat: ”Nu avem date oficiale care să confirme aceste acuze”

Ucraina ia în calcul și varianta unui atentat terorist în legătură cu prăbușirea avionului din Teheran

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică