Mergi direct la conținut »
Italia oferă 10 miliarde de euro pentru a ajunge la un milion de mașini electrice în circulație
Ştiri Libertatea > Ştiri > Italia oferă 10 miliarde de euro pentru a ajunge la un milion de mașini electrice în circulație

Italia oferă 10 miliarde de euro pentru a ajunge la un milion de mașini electrice în circulație

Italia oferă subvenții de 10 miliarde de euro pentru a ajunge la 1 milion de mașini electrice în circulație, scrie Bloomberg.

De Daniel Ionașcu,

Partidul Cinci Stele, care formează guvernul alături de Liga, a introdus în programul de guvernare o prevedere pentru reducerea numărului de vehicule pe benzină și motorină.

Documentul prevede stimulente pentru achiziția cumpărării de mașini electrice sau hibride printr-un program de casare a celor vechi. Practic, acesta ar urma să fie similar cu Programul Rabla din România.

În 2017, în Italia s-au vândut 2 milioane de vehicule, dintre care electrice și hibride doar 4.800, potrivit datelor Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile, În prezent, în Italia ar fi în circulaţie doar 5.000 de modele integral electrice.

Norvegia, lider european

Norvegia este lider în Europa în privința mașinilor electrice aflate în circulație. Beneficiile totale oferite pentru cumpărarea de mașini electrice ajung la circa 9.000 de euro și includ scutiri fiscale, exceptarea de la plata taxelor de autostradă și gratuitate cu feribotul.

În Franța, subvențiile ajung la circa 10.000 de euro. În Franța se vând anual circa 50.000 de mașini electrice, iar autoritățile vor să tripleze vânzările, până la 150.000 pe an în 2022.

Close
Închide
  Close