Mergi direct la conținut »
O mare companie auto europeană pregătește concedieri masive. Zeci de mii de angajați se află în pericol
Ştiri Libertatea > Ştiri > O mare companie auto europeană pregătește concedieri masive. Zeci de mii de angajați se află în pericol

O mare companie auto europeană pregătește concedieri masive. Zeci de mii de angajați se află în pericol

Jaguar Land Rover (JLR), cel mai mare producător auto din Marea Britanie, a anunțat - săptămâna trecută - lansarea unui plan de reducere a costurilor cu până la 3,3 miliarde de dolari, care include chiar și concedieri de personal. Astfel, cei 40.000 de angajaţi se află în pericol, potrivit The Guardian.

Compania auto a raportat piederi de aproape 117 miliarde dolari, în Trimestrul 3, din cauza vânzărilor sub aşteptări în pieţele din China şi Europa, și astfel îşi va reduce investiţiile pentru anul acesta şi următorul de la 5,8 miliarde dolari la 5,2 mld. dolari.

În acest timp, încearcă să îşi reducă stocul de vehicule deja construite, dar și capitalul de lucru cu până la 650 milioane dolari, dorind să îşi reducă cheltuielile cu circa 1,3 mld. dolari.Mai mult, compania a îngheţat momentan orice angajare şi a redus toate cheltuielile de călătorie ale managementului care nu erau esenţiale pentru companie.

JLR a anunţat deja 1.000 de concedieri la fabrica din Solihull, anul acesta, după ce vânzările pe modelele Range Rover şi Discovery au scăzut în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi mai ales al neclarităţii măsurilor propuse de guvernul britanic împotriva motoarelor diesel.

Mai mult, compania deţinută de conglomeratul indian Tata a anunţat – în luna septembrie – că angajaţii de la fabrica din West Midlands vor lucra doar trei zile pe săptămână.

Recent, Jaguar Land Rover, Renault și Peugeot au fost acuzate că au scumpit piesele de schimb.


Citește și… Ce este și cu ce se „mănâncă” meseria de mental coach. Dezvăluirile Monicăi Stănescu despre munca oamenilor care i-au ridicat pe Halep și pe Copil


 

Close
Închide
  Close