De Paul Tecuceanu,

Salah Khashoggi, unul dintre fiii regretatului ziarist, a anunțat acest lucru pe Twitter.

“În această noapte binecuvântată a lunii binecuvântate, ne amintim de ceea ce spune Dumnezeu: «Dacă o persoană iartă și face împăcare, răsplata sa se datorează lui Allah. Prin urmare, noi, fiii martirului Jamal Khashoggi, anunțăm iertarea celor care l-au ucis pe tatăl nostru, căutând recompensa Dumnezeului atotputernic»”, a scris fiul lui Jamal Khashoggi.

Ce s-a întâmplat cu Jamal Khashoggi

Jamal Khashoggi, un cunoscut critic al guvernului saudit, a dispărut pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul de la The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului stabilit în Statele Unute ale Americii. Teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi ar fi o “ficţiune”, după cum a afirmat John Sawers, un fost director al Serviciului britanic de Informaţii Externe (MI6).

Cazul jurnalistului a generat critici vehemente la nivel internaţional. Statele Unite ale Americii, Canada, Germania și Franţa au introdus sancţiuni punctuale contra Arabiei Saudite după moartea lui Jamal Khashoggi.

La finalul anului trecut, o instanță din Arabia Saudită a decis condamnarea la moarte a cinci persoane implicate în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare