Mergi direct la conținut »
Fostul președinte american Jimmy Carter a fost internat de urgență și supus unei operații
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Fostul președinte american Jimmy Carter a fost internat de urgență și supus unei operații

Fostul președinte american Jimmy Carter a fost internat de urgență și supus unei operații

Jimmy Carter, fostul președinte al Statelor Unite, în vârstă de 94 de ani, a ajuns de urgență la spital după ce a suferit o fractură de şold.

„În timp ce pleca în această dimineaţă să vâneze curcani sălbatici, fostul preşedinte american Jimmy Carter a căzut în casa sa din Plains, Georgia”, în sudul Statelor Unite, au transmis reprezentanții fundației Centrul Carter într-un comunicat.

Fostul președinte a fost dus la un centru medical din Americus și a fost supus unei intervenții chirurgicale care „a decurs bine”.

„Preşedintele Carter a declarat că cea mai mare preocupare a sa este că sezonul de vânătoare de curcani sălbatici se încheie săptămâna aceasta, iar el nu şi-a atins cota” de păsări, adaugă cu umor Carter Center.

Într-un tweet, preşedintele Donald Trump i-a urat „refacere rapidă”.

Jimmy Carter a fost preşedinte al SUA între 1977 şi 1981.

După înfrângerea în faţa republicanului Ronald Reagan în 1981, cel de-al 39-lea preşedinte al Statelor Unite a devenit un om al păcii, cu multiple misiuni umanitare şi de mediere din Cuba sau Etiopia până în Coreea de Nord.


Citește și: ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 | Barometrul Academiei Române: Peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot


 

Close
Închide
  Close