MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Johan Meyer devine singurul manager al Fondului Proprietatea din 1 aprilie

Distribuie

Johan Meyer va deveni de la 1 aprilie singurul manager al Fondului Proprietatea, a anunțat sucursala din România a Franklin Templeton, administratorul acestuia.

Meyer a împărţit responsabilităţile manageriale cu Greg Konieczny, în calitate de co-manager de portofoliu, începând cu 1 noiembrie 2016.

Anterior, Johan Meyer a activat în Africa de Sud în cadrul Franklin Templeton. El s-a alăturat companiei de manageriere de active din anul 2004.

Participații valoroase la companii de stat

Fondul Proprietatea este listat pe bursele de la București și Londra și deține participații minoritare la unele dintre cele mai valoroase companii de stat.

Astfel, FP are acțiuni la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Aeroporturi București sau Portul Constanța.

Hidroelectrica este în curs de listare pe Bursa de Valori București, dar Fondul Proprietatea este în conflict cu Ministerul Energiei în privința acesteia.

Anul trecut, Electrica – companie listată la Londra și București, dar controlată de către stat – a anunțat achiziții pachetelor minoritare de acțiuni deținute de către Fondul Proprietatea la filialele sale de distribuție și furnizare.

Citește mai multe despre electrica, energie și hidroelectrica pe Libertatea.

Comentarii