Sediul Sectiei Parchetului National Anticoruptie din Targu Mures a fost „pazit” in noaptea de joi spre vineri de colegii magistratului Andreea Ciuca, arestata pentru mai multe fapte de coruptie. Cu totii sustin ca judecatoarea a fost victima unei inscenari.
Luare de mita, primire de foloase necuvenite si trafic de influenta. Acestea sunt acuzatiile ce i se aduc magistratului care a fost, timp de opt ani, presedintele Tribunalului Mures. Potrivit procurorilor anticoruptie, Andreea Ciuca, in prezent judecator la Curtea de Apel Mures, a primit in perioada 1999 – 2003, de la patronul firmei de constructii Remaco Ungheni, 680 de milioane de lei si materiale de constructie in valoare de 50 de milioane. La acest dosar a lucrat si Serviciul Roman de Informatii.
Ultima data cand a luat bani, judecatoarei i-a fost pus la cale un flagrant. Ea a fost prinsa in timp ce primea 210 milioane lei. Anchetatorii spun ca „afacerea” a pornit imediat dupa ce Andreea Ciuca a fost numita de Ministerul Justitiei responsabil si operator de credite pentru construirea Centrului de Pregatire a Magistratilor de la Sovata. Mituitorul este tocmai administratorul firmei care a primit proiectul in urma unei licitatii castigate, dupa cum sustin anchetatorii, cu ajutorul judecatoarei Ciuca. Conform acestui „scenariu”, presedintele Tribunalului Mures ii forta mana patronului cu pricina, amintindu-i cum a ajuns sa lucreze la constructia de la Sovata, dar si ca ea era cea care aviza plata lucrarilor. „Bonus” era promisiunea judecatoarei ca va interveni, in favoarea patronului, pe langa instantele din tara unde acesta avea mai multe procese. Ea chiar i-ar fi spus administratorului firmei, cu martori, dupa ce acesta a castigat un proces: „Te-am facut om, ai castigat un miliard!”.
Procurorii spun ca au probe conform carora magistratul i-a cerut patronului bani pentru: cumparaturi la METRO, o excursie in China, achizitionarea unui Volkswagen, a unui teren si a unei case.
La perchezitia facuta acasa la Ciuca s-au gasit peste 1.500 de acte, multe extrase din dosare penale si civile. Printre acestea se gasea un dosar de aproape 300 de file care avea caracter strict secret, pentru ca in el erau redate interceptari telefonice facute de SRI.