UPDATE 7 august, ora 14.00. De marți, 11 august, masca este obligatorie în aer liber, în zonele aglomerate, și în Harghita.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita a luat această decizie vineri, 7 august. ”E o măsură preventivă, în condițiile în care noi am avut azi doar 5 cazuri de infectare cu coronavirus”, a explicat prefectul de Harghita.

În Mureș, masca devine obligatorie de sâmbătă, 8 august, anunță prefectura, și va trebui purtată în pieţele agroalimentare, pieţe auto, locaţii de tip bazar, permanente sau temporare, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de produse de pe teritoriul judeţului Mureş.

UPDATE 1 august, ora 20.00. Masca devine obligatorie în unele spații deschise din Timiș, cu excepția centrului istoric și Pieței Victoriei din Timișoara, scrie Tion. Hotărârea a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Astfel, de sâmbătă, 1 august, de la ora 19.00, masca devine obligatorie în spațiile publice deschise (piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice. Copiii sub cinci ani sunt exceptați de la purtarea măștii sanitare.

UPDATE 1 august, ora 19.00. Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, de sâmbătă după-amiază, în spaţii publice deschise de pe teritoriul judeţului Hunedoara, în condiţiile în care autorităţile au constatat o tendinţă crescătoare a ratei de infectare cu noul coronavirus, a informat Instituţia Prefectului. ”Pe perioada stării de alertă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul judeţului, prezente în spaţii publice deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj/slujbe religioase, evenimente cultural-artistice/sportive (pentru public), gări/autogări, staţii de autobuz”, se arată în Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE 1 august, ora 15.00. Purtarea măștii de protecție devine obligatorie și în județele Dolj și Sibiu

UPDATE 31 iulie, ora 20.10. Și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a hotărât obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, începând de vineri.

UPDATE 31 iulie, ora 20.00. Prefectura Botoşani anunţă vineri, într-un comunicat de presă, că purtarea măştii devine obligatorie în judet din 1 august, în pieţe, târguri, staţii de autobuz, tramvai, tren, în unele zone pietonale sau aglomerate, informează Monitorul de Botoșani.

UPDATE 31 iulie, ora 19.00. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a stabilit, vineri, unele măsuri obligatorii pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, între care purtarea măştii de protecţie şi în spaţii deschise, dacă sunt aglomerate, precum pieţe, gări sau alte staţii ale mijloacelor de transport în comun, potrivit Aradon. Măsurile au fost anunţate de Prefectura Arad şi majoritatea intră în vigoare de la 1 august.

Și autoritățile din Gorj au hotărât obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării în spațiile publice deschise, începând cu 1 august. Sunt incluse piețele, stațiile mijloacelor de transport în comun și zonele de promenadă. Sunt excluse persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în conditii de muncă solicitante, cum ar fi temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, și copiii cu vârsta sub 5 ani.

UPDATE 31 iulie, ora 16.00. Și Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a adoptat, vineri, o hotărâre privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, decizia fiind valabilă începând cu data de 1 august.

UPDATE 31 iulie, ora 15.00. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a adoptat, vineri, 31 iulie, o hotărâre privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, respectiv în pieţele şi târgurile din judeţ, a informat Instituţia Prefectului, printr-un comunicat de presă.

Călărăşenii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie şi în aer liber după ce Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, convocat în şedinţă extraordinară, miercuri, 29 iulie, a dispus mai multe măsuri. Printre măsurile dispuse, valabile începând de joi, se numără şi purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise, precum pieţe, târguri, oboare şi parcuri.

UPDATE 31 iulie, 12.30. Masca devine obligatorie de sâmbătă în spaţiile aglomerate în aer liber şi în Vrancea. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Este vorba despre pieţe, târguri şi oboare, staţii de autobuz, gări şi autogări, în parcările magazinelor, în timpul procesiunilor religioase, în curtea bisericii, dar şi în parcuri, grădini publice şi zone de agrement, scrie News.ro.

UPDATE 19.00. De sâmbătă, 1 august, masca sanitară devine obligatorie și în spațiile deschise din județul Iași. Hotărârea Comitetului local pentru Situații de Urgență nu se face precizarea referitoare la zonele aglomerate, ci ”doar că se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

UPDATE 18.00. Masca de protecție sanitară este, de joi, 30 iulie, obligatorie în toate spațiile deschise aglomerate din județul Buzău. Reunit în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis instituirea obligativității purtării măștii pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Autoritățile din Argeș, Galați, Brașov, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova, Constanţa, Buzău și Tulcea au decis că masca de protecție trebuie să fie purtată și în spațiile deschise, dacă este aglomerat.

Autorităţile din Prahova au decis ca masca de protecţie să fie purtată, în mod obligatoriu, în spaţii publice exterioare. De asemenea, în toate staţiunile turistice litorale de interes naţional, în zonele tradiţionale unde se creează aglomerări, precum esplanadele din Eforie, Mamaia Năvodari, Costineşti sau Constanţa, se instituie obligativitatea purtării măştilor chirurgicale de protecţie în intervalul orar 18:00-24:00.

Primul județ care a impus această măsură a fost Argeș, care se confruntă în ultimele zile cu o creștere a cazurilor noi de COVID-19. Măsura a intrat în vigoare astăzi.

“Suntem într-un moment de creștere a cazurilor, a trebuit să luăm măsuri restrictive suplimentare. (…) Vor fi sancțiuni, sper ca oamenii să înțeleagă”, a declarat prefectul de Argeș, Emanuel Soare, acum două zile, în cadrul emisiunii “Adriana Nedelea LA FIX”.

Județul Galați este cel mai recent exemplu. Aici, masca devine obligatorie de la 1 august, iar măsura este obligatorie pentru toate persoanele de peste 5 ani în spațiile aglomerate, închise sau deschise. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar la fel s-a întâmplat și în Brașov.

În Vâlcea, masca de protecție este obligatorie în târguri, piețe, gări, autogări și stațiile de transport în comun, adică tot în spațiile în aer liber aglomerate. Autoritățile din Dâmbovița au luat o decizie similară.

“Măsura se va aplica la nivelul întregului județ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a precizat prefectul de Dâmbovița, Aurelian Popa.

Și în Prahova purtatul măștii e obligatoriu.

Masca a devenit obligatorie și în Centrul Vechi al Capitalei.

Foto: Hepta

Citeşte şi:

Prognoza meteo pentru 30 iulie. Vreme caniculară, cu temperaturi până la 38 de grade Celsius

Florin Cîțu, despre pensii: “Nu va fi o creștere care să pună în pericol bugetul”

România, pe primul loc în UE la numărul de decese de COVID, în ultimele 14 zile, raportat la suta de mii de locuitori

FOTO Luca Reghecampf e într-o relație cu o fostă gimnastă din lotul României! Cine i-a dat de gol
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Luca Reghecampf e într-o relație cu o fostă gimnastă din lotul României! Cine i-a dat de gol
BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta
Playtech.ro
BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta
Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"
Observatornews.ro
Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii
Știrileprotv.ro
Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
Telekomsport
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%