Mergi direct la conținut »
VIDEO&FOTO| Județul Constanța a intrat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea. Unele drumuri au fost închise
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO&FOTO| Județul Constanța a intrat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea. Unele drumuri au fost închise

VIDEO&FOTO| Județul Constanța a intrat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea. Unele drumuri au fost închise

Județul Constanța a intrat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea, motiv pentru care au fost instituite restricții rutiere, iar unele drumuri au fost chiar închise.

De Cătălin Schipor,

Autoritățile constănțene au decis restricționarea circulației autovehiculelor de peste 3,5 tone în intervalul orar 11,00-17,00 pe toate drumurile județene.

Aceeași restricție a fost aplicată și pe DN38 Agigea-Negru Vodă, DN3 Murfatlar-Ostrov, DN22C Lumina-Mihai Viteazu, DN2A Mihail Kogălniceanu-Hârșova, DN3C Ovidiu-Constanța, DN3 Murfatlar-Cernavodă, excepție făcând DN39 Constanța-Mangalia, A2 și A4, pe care se circulă în condiții de iarnă.

Restricția se va aplica pentru toate mijloacele de transport, inclusiv cele destinate transportului de persoane.

În prezent, a fost închis DN22A Hârșova-granița cu județul Tulcea, din cauza vizibilității reduse și a viscolului puternic.

Pe mai multe drumuri din județ au fost înregistrate cazuri de mașini ieșite de pe drum, dar fără victime în stare gravă. De asemenea, s-au înregistrat copaci căzuți și stâlpi de electricitate smulși.

Pe Autostrada A4, vântul puternic a smuls parapeții antiorbire, iar pe A2 un autotren a ajuns de-a latul șoselei după ce a derapat, drumul fiind eliberat în cele din urmă.

Din cauza viscolului puternic, un autotren cu remorcă a fost răsturnat pe noul pod de la Agigea, aflat în administrarea APM Constanța.

Cine e procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar 5 ani! Reacția DNA
Recomandări

Cine e procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar 5 ani! Reacția DNA

În cele din urmă, s-a reușit ridicarea TIR-ului și eliberarea drumului.

Opt autovehicule au fost blocate pe DN22, între localitățile constănțene Tariverde și Palazu Mic, după ce un autotren a derapat și a blocat ambele sensuri de mers. La fața locului s-au deplasat 13 utilaje ale DRDP Constanța, care au reușit să îndepărteze până la ora actuală autotrenul și să elibereze carosabilul.

Patru din cele opt autovehicule au fost tractate și scoase din zona respectivă, iar în acest moment se acționează pentru deblocarea celorlalte patru autovehicule.

La intervenție, a fost trimisă și o autospecială șenilată.

Pe segmentul de drum respectiv este în vigoare o restricție de circulație pentru vehicule cu masa mai mare de 3,5 tone.

În acest moment, vizibilitatea este zero, viteza vântului este de peste 80 km/h, pe sectorul de drum pe care se intervine.

Citește și: Wielpütz Automotive investește la Craiova 10 milioane de euro în prima fabrică de producție în afara granițelor Germaniei

Close
Închide
  Close