Mergi direct la conținut »
Justin Trudeau și-a lăsat barbă. Ce înseamnă asta în politica modernă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Justin Trudeau și-a lăsat barbă. Ce înseamnă asta în politica modernă

Justin Trudeau și-a lăsat barbă. Ce înseamnă asta în politica modernă

Premierul canadian Justin Trudeau s-a întors din vacanța de iarnă cu o schimbare de look: și-a lăsat barbă. După ce o imagine cu el cu barbă a fost făcută publică de fotografii lui oficiali, prim-ministrul se alătură astfel unei liste a politicienilor cu păr facial, scrie BBC.

De Andreea Radu,

În imaginea postată de Instagram de fotograful premierului canadian,
Justin Trudeau își ține mâinile la gură, pe lângă barbă grizonată, potrivit BBC.

Nu este pentru prima oară când liderul liberal și-a lăsat părul facial să-i crească. Înainte să devină premier, Justin Trudeau și-a lăsat mustață pentru Movember, o campanie caritabilă ce lupta contra cancerul de prostată.

Părul facial este rar întâlnit în politica modernă, astfel că atunci când un lider politic alege această înfățișare, ea nu trece neobservată.

În unele părți ale lumii, părul facial poate însemna mult mai mult decât stilul personal. De exemplu, barba reprezintă o tradiție seculară în țările islamice.

Potrivit BBC, în America, barba nu este văzută cu ochi buni de alegători. Fostul candidat la prezidențiale Al Gore a devenit ținta criticilor după ce și-a lăsat barbă în 2001, când a pierdut alegerile.

Close
Închide
  Close