MENIU CAUTĂ

Kim Jong-Un a ordonat executarea a peste 300 de persoane de când a ajuns la putere

Distribuie

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat executarea a 340 de persoane de când a ajuns la putere, în anul 2011, arată un nou raport realizat de Institutul sud-coreean pentru Strategii de Securitate, informează CNN.

Institutul sud-coreean notează că în cei cinci ani de când se află la conducerea țării, liderul nord-coreean s-a folosit de execuții pentru a-și crește puterea. El a ordonat executarea a 340 de persoane de la începerea mandatului, inclusiv a 140 de ofițeri de rang înalt din cadrul armatei, structurilor guvernamentale și Partidului Muncitoresc, unicul din Coreea de Nord.

Kim Jong Un vrea să detoneze o bombă cu hidrogen mai puternică în viitor

Analistul Bruce Bennett, de la RNAD Corporation, susține că Kim Jong-Un a dat dovadă de o „brutalitate extremă. „În cei cinci ani de când este lider al Coreei de Nord, Kim a ordonat schimbarea cadrelor de cinci ori la Ministerul Apărării, în timp ce tatăl său, fostul dictator Kim Jong-Il, a făcut acest lucru de trei ori în 17 ani, dintre care, de două ori, schimbările au fost făcute pentru că oficialii muriseră din cauza vârstei înaintate”, a explicat analistul.

La începutul anului 2016, autoritățile nord-coreene l-au executat pe un oficial de rang înalt din domeniul educației, Kim Yong-Jin.

În mai 2015, Kim Jong-Un a ordonat executarea publică, cu un tun de artilerie, a ministrului Apărării, Hyon Yong-Chol.

Puterea îi priește! Kim Jong Un s-a îngrășat zeci de kilograme de când a ajuns la conducerea țării nord-coreene

Citește mai multe despre kim jong un pe Libertatea.

Comentarii