De Cristian Otopeanu,

UPDATE Ora 14:00 |Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va contesta amenda de 5.000 de lei în instanță, întrucât o consideră ”profund politică”.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, a transmis Administrația Prezidențială.


Ştirea iniţială | Ora 13:04

Klaus Iohannis a lansat recent un atac dur la adresa PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciolacu de faptul că vrea „să dea Ardealul ungurilor”.

„Incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis, pe 29 aprilie.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Totodată, Klaus Iohannis a rostit şi următoarele cuvinte în limba maghiară: „Jo napot kivanok, PSD! […] Jo napot, Ciolacu!”, în traducere însemnând „Să aveţi o zi frumoasă, PSD! […] O după-amiază frumoasă, Ciolacu!”.

​UDMR i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să-și ceară scuze, susținând că este un mesaj tipic PRM-ist, care instigă la ură împotriva maghiarilor.

O reacție a avut și ministrul ungar de Externe, Szijjarto Peter, care i-a amintit lui Iohannis că maghiarii din Transilvania, în marea lor majoritate, l-au votat la prezidențiale.

„Cererea, mesajul și apelul nostru către președintele României sunt simple: mai mult respect pentru maghiari”, a spus Szijjarto Peter, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Replica a venit de la MAE român, care a calificat drept „provocatoare și inadecvate” declarațiile oficialului maghiar privind incitarea la ură a președintelui.

Citeşte şi:

Elena Udrea, la Curtea de Apel, în dosarul campaniei electorale din 2009. UPDATE | Reacţie pentru Libertatea: „Sunt judecată pentru bani privaţi, iar azi banii se sifonează de către candidaţi”

Rares Bogdan, pe tema muncitorilor plecaţi în Germania: „Nu mi s-a permis să merg acolo. Violeta Alexandru să se poarte ca un stăpân, nu ca o slugă”

Ţara cu numai 7 decese declarate oficial, acuzată că-şi îngroapă morţii de coronavirus noaptea, pe ascuns. „Mi-au îngropat bunicul direct, fără să asiste familia”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare