Întrebat despre deficitul bugetar care a crescut la 4,3 la sută din PIB, Klaus Iohannis a explicat că a discutat „puțin” cu reprezentanții Guvernului despre bugetul pentru anul 2020.

„Nu știu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3%. Probabil că la Finanțe se va lucra în continuare pe buget, însă trebuie să fim realiști. Guvernele de până acum au făcut tot felul de promisiuni, s-au stabilit inclusiv prin lege anumite majorări și acestea nu pot fi ignorate sau neglijate. Oamenii au așteptările lor. Pe de altă parte, este nevoie de reluarea unui program național serios de investiții publice, care cu siguranță va ajuta economia națională”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Din acest punct de vedere, ecuația bugetului pe 2020 este una complicată și vom mai discuta pe această chestiune.

Klaus Iohannis, președintele României.

Ministerul Finanțelor a publicat, marți, proiectul ordonanței de urgență a Guvernului privind rectificarea bugetară pe anul 2019. Acesta prevede un deficit bugetar de 4,3% din Produsul Intern Brut pentru anul acesta.

Citeşte şi:

Ziua feţelor lungi și a cuţitelor ascuţite. Cum a trăit PSD cea mai cruntă înfrângere a ultimilor 20 de ani

Declinul PSD. De la rezultatul istoric de 86% al lui Ion Iliescu, la cel mai mic scor din istoria partidului la prezidențiale

Profilul sociologic al votanților: Klaus Iohannis preferat de electoratul cu studii superioare; Viorica Dăncilă a luat mai bine de jumătate din voturi în sudul țării

Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
PARTENERI - GSP.RO
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI