De Ana Hațeg,

Președintele a răspuns, joi, unei întrebări legate de defrișările ilegale de păduri și discuțiile pe care le-a avut cu ministrul Mediului pe această temă.

Șeful statului spune că a cerut ”date foarte concrete” şi că intenționează să se implice ”foarte mult, pentru că aceste tăieri ilegale trebuie să fi stopate”.

”Este nevoie de politici solide, este nevoie de măsuri ferme, este nevoie de măsuri la nivel de minister, care să repună, de exemplu, Garda de Mediu în funcțiune pentru a preveni aceste defrișări ilegale. Datele sunt, ca să zic așa, de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal, se taie și ilegal. Cam jumătate se taie legal și cam jumătate se taie ilegal, ori asta trebuie să înceteze”, a spus președintele adăugând că ”Ministrul mediului a venit cu câteva propuneri care pot fi transformate în legislație, alte propuneri care, prin Ordin al ministrului pot îmbunătăți deja în termen scurt situația, iar în continuare vom aprofunda aceste discuții și vom găsi cele mai bune soluții. Aceste soluții se găsesc în astfel de discuții și se pun în practică de Guvern, nu de CSAT.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Răspunzând întrebării jurnaliștilor, președintele a vorbit și de acuzațiile care i s-au adus de PSD în campania electorală privind implicarea sa în defrișările de păduri. ”Au existat – și acuma pot să o spun așa, fără niciun fel de problemă, că nu mai suntem în campanie electorală – a existat o întreagă politică PSD de denigrare a subsemnatului folosind informații care, mai nou, se numesc fake news, cum că eu aș fi prietenul unora care defrișează și că aș fi împotriva pădurilor. Nu, eu sunt cam de când mă știu, un adept al protejării pădurilor și un adept al unui mediu curat. Nu am de gând să mă schimb nici de dragul PSD, nici de dragul altora. Așadar, această chestiune mă preocupă și am discutat mai mult de o oră astăzi împreună cu ministrul mediului și cu premierul pe această chestiune”.

”Linie, concluzie: mă preocupă, mă ocup mai departe și sunt foarte încrezător în felul în care Guvernul Orban vrea să abordeze aceste chestiuni”, a încheiat Klaus Iohannis.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor