Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis, în excursie în Munții Retezat. Președintele și soția sa au admirat frumusețea Lacului Bucura
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Klaus Iohannis, în excursie în Munții Retezat. Președintele și soția sa au admirat frumusețea Lacului Bucura

Klaus Iohannis, în excursie în Munții Retezat. Președintele și soția sa au admirat frumusețea Lacului Bucura

Ca să scape de canicula care a pus stăpânire pe Capitală în ultimele zile, președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, și-au petrecut sfârșitul de săptămână în Munții Retezat, o zonă pitorească a țării de care s-au îndrăgostit încă din anii studenției. Turiștii n-au ratat ocazia de a se fotografia alături de cuplul prezidențial în zona Lacului Bucura.

Președintele Klaus Iohannis a vrut să redescopere, împreună cu soția sa, traseele din Munții Retezat, județul Hunedoara, informează Gazeta de Dimineață. Vizita a fost una privată, dar vestea s-a dus repede în rândul turiștilor care s-au întâlnit cu Klaus și Carmen Iohannis în zona Lacului Bucura.

Klaus Iohannis, în excursie în Munții Retezat. Președintele și soția sa au admirat frumusețea Lacului Bucura

Carmen Iohannis, soția președintelui României, s-a fotografiat alături de turiști

Andrei Mureșan, un salvamontist hunedorean, nu a ratat ocazia a face o fotografie alături de cuplul prezidențial. Omul muntelui spune că președintele a venit echipat pentru a putea explora traseele montane.

„Am aflat de la turiști cu circa 15 minute că sunt în zonă. Și-a petrecut mare parte din timp făcând fotografii cu turiștii”, a spus Andrei Mureșan, un salvamontist din județul Hunedoara.


Citește și Te-ai fi gândit să cultivi scaieți, în loc de roșii sau castraveți? Cum s-a îmbogățit un fermier din Ialomița


Klaus Iohannis, în excursie în Munții Retezat. Președintele e un împătimit al muntelui

Printre cei care s-au fotografiat alături de șeful statului și de soția sa au fost aproape 70 de karatiști de la două cluburi din Timișoara și Brașov, care se aflau în zonă.

„Nu a refuzat turiștii (la invitația de a se fotografia – n.r.), a comunicat, e un montaniard adevărat, cunoșate foarte bine traseele montane din Retezat. Nu este la prima experiență cu Retezatul, încă din vremea studenției povestea că a fost un împătimit al muntelui”, a povestit Mureșan, pentru sursa citată.

În septembrie 2016, președintele Klaus Iohannis și-a petrecut sfârșitul de săptămână pe cel mai înalt munte din România, Vârful Moldoveanu (2.544 metri).

sursă foto: Gazeta de Dimineață


Citește și Blestemul Cazinoului din Constanţa. Monumentul impunător e o ruină, iar cauza este demnă de un spectacol de circ


 

Close
Închide
  Close