MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Klaus Iohannis le propune partidelor parlamentare un Acord naţional pentru consolidarea parcursului european: „Aştept în câteva zile un răspuns afirmativ!”

Distribuie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, după consultările cu partidele, că le propune un Acord naţional pentru consolidarea parcursului european, care cuprinde, pe lângă prevederile din referendumul pe Justiţie, respectiv interdicţia amnistiei şi graţierii pentru fapte penale şi interzicerea OUG-urilor în domeniul penal, iniţiativa Fără Penali, precum şi modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale, dar şi modificarea legislaţiei electorale, pentru facilitarea votului românilor în ţară şi în diaspora.

Klaus Iohannis a declarat că rezultatul numărării voturilor arată că la acest referendum s-au prezentat aproape 8 milioane de români, din care 6,5 milioane de voturi au fost clar DA la ambele întrebări.

Şeful statului a precizat că le propune partidelor din Parlament un Acord politic naţional pentru consolidarea parcursului european, care conţine, în , transpunerea în legislaţie a interdicţiei amnistiei şi graţierii, a interzicerii OUG urilor pe legislaţia penală, dar şi transpunerea în legislaţie a măsurilor privind integritatea funcţiilor publice.

Preşedintele a mai propus partidelor modificarea legilor justiţiei, în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia, adpptatea modificărilor aduse Codului penal şi de Procedură penală, la fel, în acord cu prevederile europene.

„De asemenea, propun ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie, cât mai repede, ,în ţară, a exercitării dreptului de vot de către cetăţenii români”, a mai spus el.

Şeful statului a menţionat că acest proiect de acord naţional va fi trimis imediat partidelor parlamentare.

„Aştept în câteva zile un răspuns afirmativ la invitaţia mea de a semna un acord naţional”, a mai spus Iohannis.

Citeşte şi: GALERIE FOTO & VIDEO / Frigidere, butelii și monitoare de calculator, aruncate în Dunăre. Delta, înecată în gunoaie, salvată de voluntari. Libertatea a fost la Sfântu Gheorghe, unde fluviul se varsă-n mare

Citește mai multe despre Klaus Iohannis pe Libertatea.

Comentarii