Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis nu participă la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Ce i-a transmis Patriarhului Daniel
Ştiri Libertatea > Ştiri > Klaus Iohannis nu participă la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Ce i-a transmis Patriarhului Daniel

Klaus Iohannis nu participă la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Ce i-a transmis Patriarhului Daniel

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis vineri o scrisoare Preafericirii Sale Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin care îl anunță că nu va participa la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, duminică, 25 noiembrie, "din motive care ţin de agenda europeană".

Șeful statului își motivează absența spunând că nu poate participa „din motive ce țin de agenda europeană”.

Textul integral al scrisorii:

„Preafericirea Voastră,

Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018.

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate.

Ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri.

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu
Recomandări

Grindeanu a împărțit funcții pentru fetele a doi senatori PNL și PSD. Mediile pe care le-au obținut, după proba scrisă și interviu

În acest moment deosebit, Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, urările mele sincere de sănătate și slujire rodnică.”

Află programul complet al sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului. Duminică, pe 25 noiembrie, vor fi restricții rutiere lângă Catedrala Națională.

Vezi sfaturile jandarmilor pentru credincioșii care participă la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului.

  • Foto: Vlad Chirea

Citește și… Previziuni Urania pentru perioada 24 – 30 noiembrie 2018. Neptun revine la mersul direct


 

Close
Închide
  Close