Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Klaus Iohannis, prima reacție la decizia CCR de revocare a șefei DNA: Procurorii nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru! (VIDEO)

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Marți, 05 iunie 2018, 12:50

Klaus Iohannis, prima reacție la decizia CCR de revocare a șefei DNA: Procurorii nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru. Eu iau în calcul să respect statul de drept în România, să am grijă, atâta cât pot, să rămână procurorii independenţi, cu respectarea Constituţiei”, a spus șeful statului, arătând că va acționa în consecință. ”Aștept motivarea Curții, pe care o voi citi până vom înțelege ceva din ea și apoi  voi comunica ce voi face eu”, a mai afirmat președintele României, la Palatul Cotroceni. 

Ad placeholder

”Nu o să comentez această parte, fiindcă aștept motivarea Curții, pe care o voi citi până vom înțelege ceva din ea și apoi  voi comunica ce voi face eu. Însă, la momentul acesta, pot să vă spun două trei lucruri, care țin evident de această temă. Această decizie a CCR aparent vorbește doar despre o chestiune foarte concretă, de revocare sau nerevocare a șefie DNA. În realitate sunt mult mai multe teme care apar, sunt readuse în discuție și merită discutate. Bunăoară, statutul procurorilor. Eu personal sunt convins și voi acționa în consecință, că procurorii sunt independenți și nu trebuie controlați politic”, a spus Iohannis.

Președintele a continuat: ”Procurorii nu pot fi în subordinea unui politcian, fie el și ministru. În consecință, orice am face noi, în România, ca stat, trebuie să asigure independența procurorilor, pentru a garanta o justiție independentă”.

Șeful statului a mai spus că autoritatea ministrului Justiției ar trebui să fie orientată și folosită spre înlesnirea muncii procurorilor și pentru a-i apăra pe procurori, în dezbaterea publică, pentru că munca procurorilor este foarte dificilă”.

”Eu iau în calcul să respect statul de drept în România, să am grijă, atâta cât pot, să rămână procurorii independenţi, cu respectarea Constituţiei”, a spus şeful statului, la Palatului Cotroceni, cu ocazia Zilei Mediului.

Președintele a precizat că ”oricine sau orice ar spune, nu poate să îi plaseze pe procurori în subordinea unui politician”.

Curtea Constituţională a decis că între Preşedinţie şi Ministerul Justiţiei a fost un conflict juridic, după ce Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi.

Citește și: Regizorul Cristi Puiu condamnă noile tehnologii care ”alienează” oamenii: “Este foarte grav. Intri în jocul ăsta şi te trezeşti deodată singur”

Ad placeholder
Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
PARTENERI - GSP.RO
Necunoscutul din topul celor mai bogați foști sportivi din lume, alături de Țiriac. Afacerea care i-a adus o avere de 600 de milioane de dolari
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close