16 Dec. 2017 10:04

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au ajuns la Palatul Regal

Distribuie

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au ajuns la Palatul Regal, pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai. 

Klaus și Carmen Iohannis au ajuns în Sala Tronului în jurul orei 10:00 și au salutat oficialii care au venit să participe la ceremoniiile funerare de înmormântare a Regelui Mihai.

La înmormântarea Regelui Mihai vin reprezentanți ai marilor Case Regale din lume, inclusiv Prințul Charles și Regele Spaniei, Juan Carlos.

La 0ra 10:30, va începe în Sala Tronului de la Palatul Regal un scurt serviciu religios, urmând ca la ora 10:55, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai să fie așezat pe un catafalc, în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară.

La ora 11:15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma cortegiul funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentnați ai Bisericii Ortodoxe.

La ora 12:15, cortegiul funerar va ajunge la Catedrala Patriarhală, unde la ora 12:30 va începe slujba de înmormântare.

Cortegiul funerar va pleca la ora 14:00 spre Gara Regală Băneasa, de unde sicriul cu trupul Regelui Mihai va fi transportat, cu Trenul Regal, la Curtea de Argeș. Trenul Regal va sosi la Curtea de Argeş la ora 17:30. Regele Mihai va fi înmormântat în Catedrala Nouă din Curtea de Argeş la ora 18:40. În acest moment, vor fi trase 21 de salve de tun de către Brigada 30 Gardă.


Salariu de excelență pentru Ciprian Sfichi, polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop

Loading...
Comentarii