Mergi direct la conținut »
Klaus Iohannis vorbește despre suspendare: "Nu îmi e teamă"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Klaus Iohannis vorbește despre suspendare: "Nu îmi e teamă"

Klaus Iohannis vorbește despre suspendare: „Nu îmi e teamă”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre suspendare. "Nu îmi este teamă", a declarat șeful statului, subliniind că a acceptat-o pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier deoarece a fost recomandată de majoritatea parlamentară.

„Nu mi-a fost şi nu mi-e teamă de suspendare. Nu există niciun motiv pentru o suspendare. Încet, dar sigur trebuie eliminat acest factor din discuţia publică. Este o discuţie care se poartă fiindcă au mai fost încercări de suspendare la noi, nereuşite şi nu cred că trebuie această posibilitate de suspendare să fie un argument în dezbaterea publică, în dezbaterea politică. Pentru mine, cu certitudine, acesta nu este un factor de decizie”, a explicat şeful statului, la Palatul Cotroceni, la finalul întâlnirii cu ambasadorii străini din România.

Totodată, șeful statului a fost întrebat și care au fost argumentele pentru care a acceptat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de premier.

„Despre aceste chestiuni am vorbit chiar la desemnare şi am spus atunci, poate unii au crezut că o spun de complezenţă, am cântărit toate argumentele şi am ajuns la concluzia că asta este varianta pe care trebuie să o accept”, a spus Iohannis, care a arătat că la momentul acceptării Vioricăi Dăncilă a avut o întâlnire cu aceasta, deoarece ar fi fost ciudat că facă o desemnare fără să cunoască persoana.

El a afirmat că aşteaptă ca Dăncilă să fie un garant al independenţei Justiţiei şi al consolidării statului de drept.


Citește și: Vlad Voiculescu, la Libertatea Live | „Sistemul sanitar din România este o mocirlă în care există și diamante”


 
 
Close
Close
Închide